Deputatul Coman a fost oprit in trafic la Urziceni si adus in Capitala, unde va fi incarcerat

Dată publicare: 07-01-2014 20:04
Dată actualizare: 10-01-2014 06:56


Gheorghe Coman

Deputatul Gheorghe Coman, arestat preventiv pentru fapte de coruptie, a fost oprit in trafic de catre politisti, in apropiere de orasul Urziceni, in timp ce se indrepta spre Buzau, si adus la sediul Politiei Romane din Capitala, urmand sa fie incarcerat.

 

Surse din Politie au declarat pentru MEDIAFAX ca Gheorghe Coman a fost oprit, marti seara, in trafic de politisti, in apropiere de Urziceni, si a fost adus sub escorta la sediul IGPR din Capitala, urmand sa fie incarcerat, cel mai probabil, intr-un arest al Politiei Capitalei.

Deputatul Gheorghe Coman, acuzat de folosirea influentei functiei de conducere din partid pentru obtinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit unei decizii definitive luate marti de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Gheorghe Coman a declarat, marti seara, corespondentului MEDIAFAX ca se va preda, insa nu stie unde "sa se duca" si trebuie sa isi sune avocatul.

"O sa ma predau, nu am ce sa fac. Acum sunt pe drum, pe la Urziceni, veneam catre Buzau si am aflat vestea. Nu stiu unde sa ma duc, trebuie sa-mi sun avocatul si sa vad unde ma predau, n-am idee eu cu chestiile astea. Ma predau nu se pune problema, dar nu stiu unde. Daca vin la Buzau, ma tin astia aici? Sanatate. Dumnezeu e deasupra", a declarat deputatul Gheorghe Coman.

In prima instanta, un complet de trei judecatori de la ICCJ a respins, in 27 decembrie, cererea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de arestare preventiva a lui Coman, dispunand ca acesta sa fie cercetat in libertate, dar cu interdictie de a parasi tara. Aceasta decizie a fost contestata atat de procurorii anticoruptie, cat si de avocatii lui Coman.

Marti, in faza de recurs, completul de cinci judecatori al instantei supreme a decis arestarea preventiva a lui Coman, hotararea fiind definitiva.

Potrivit DNA, deputatul a fost prins in 19 decembrie, dupa ce a fugit cu masina la momentul flagrantului. Gheorghe Coman a fost dus atunci la sediul DNA - Serviciul Teritorial Ploiesti, unde a stat peste trei ore.

Procurorii au aratat ca Gheorghe Coman si-a stabilit un cerc relational format din persoane care ocupau functii de conducere in cadrul autoritatilor si institutiilor publice atat la nivel central, cat si la nivel local, printre demnitari si lideri politici. Deputatul intermedia prin aceste persoane rezolvarea unor interese private vizand, in principal, sprijinul politic pentru accesul in functii publice importante.

Potrivit anchetatorilor, Gheorghe Coman facea aceste lucruri in schimbul unor servicii, precum: asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia intalnirilor de lucru organizate in cadrul formatiunii politice judetene pe care o conducea, angajarea intr-o functie publica de conducere a presedintelui executiv al Organizatiei Judetene Buzau a Partidului Conservator, interventia la o echipa de control constituita din angajati ai DSVSA Buzau in sensul de a favoriza o societate comerciala verificata, administrata de un consilier al Partidului Conservator.

Intr-o discutie telefonica din 3 noiembrie 2013, interceptata de procurori, Gheorghe Coman vorbea despre functia de director adjunct la DSV, care, in urma unor "intelegeri", ar reveni Partidului Conservator.

Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar in martie 2013 s-a mutat la PC. El fusese ales presedinte al PC Buzau in luna decembrie.

Conducerea PC a hotarat suspendarea deputatului Gheorghe Coman din calitatea de membru al partidului, pana la clarificarea situatiei acestuia in justitie.

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO