Deputat USR: Programul TVR de Revelion a costat 140.000 de € și a fost o bășcălie la adresa pandemiei

Ultima actualizare: 02-01-2021 20:27
artificii Parcul Titan - Agerpres

Preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, deputatul USR Iulian Bulai, afirmă, sâmbătă, că ”TVR1 a avut de Revelion un program plin de băşcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie.

Programul a costat 140.000 de euro. În plus, acesta notează că în cadrul programului au fost promovaţi ”oameni declaraţi fani ai teoriilor conspiraţiilor”, cum ar fi Dan Bittman şi Mugur Mihăiescu. ”Voi chema la Parlament reprezentanţii CNA pentru a ne oferi un punct de vedere”, a anunţat Bulai, precizând că ”Doina Gradea trebuie să plece din TVR”.

”În ultimele 7 luni, Guvernul României a dat redacţiilor de presă private aproximativ 40 mil €, pentru a scrie despre măsurile guvernului luate împotriva pandemiei. Am contestat constant ineficienţa acestei măsuri. Acum 2 zile, pe banii noştri, TVR1 a avut de Revelion un program plin de băşcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanţare socială. Cu oameni declaraţi fani ai teoriilor conspiraţiilor”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Iulian Bulai.

Acesta afirmă că ceva mai contraproductiv nu se putea.

”Dai tot anul 40 de mil € ca să informezi lumea (ineficient), dar permiţi dezinformare pe bani publici la televiziunea publică în plină pandemie. În prime time. De Revelion. Adică sabotezi măsurile împiedicare a răspândirii bolii. Pe bani mulţi. Voi chema în curând la Parlament reprezentanţii CNA pentru a ne oferi un punct de vedere asupra acestei situaţii”, a mai scris preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor.

Bulai consideră că ”Doina Gradea trebuie să plece din TVR şi să ia cu ea şi pe partenerii PSD care au mai rămas acolo”.

”Ne întâlnim în sesiune ordinară în februarie şi începem curăţenia”, şi-a încheiat Bulai postarea de pe Facebook.

Anterior, acesta a anunţat, tot pe Facebook, că programul de Revelion de la TVR 1 a costat 140.000 de euro.

”Teatrul ieftin de Revelion a costat statul român 140.000 euro. Enorm. TVR trebuie să fie reformat sau să fie desfiinţat. Alte opţiuni nu avem. Eu susţin prima variantă. Şi lupt pentru asta”, a mai scris Bulai pe Facebook.

TVR 1 a prezentat de Revelion un program în care s-a regăsit ”Vacanţa Mare”, de la 23.00, cu Mugur Mihăiescu, actor şi antreprenor din sectorul HoReCa ce a particpat la protestele anti-mască din Piaţa Victoriei.

La programul special din noaptea dintre ani a fost prezent şi Dan Bittman, coronasceptic vocal în anul care a trecut.

Potrivit paginademedia.ro, programul de Revelion de la TVR 1 a fost urmărit de 509.000 telespectatori, fiind pe locul cinci în topul audienţelor.

O reacţie faţă de programul de la TVR 1 din noaptea de Revelion a avut, sâmbătă, şi Dorina Rusu, membru al CNA, care a informat că s-a autosesizat şi că emisiunea de la televiziunea publică din noaptea dintre ani va fi analizată într-o şedinţă a CNA.

"Emisiunile de divertisment trebuie să respecte legislaţia la fel ca toate celelalte, iar în emisiunea de la TVR nu este vorba doar despre nişte glume proaste la adresa autorităţilor care gestionează criza generată de pandemie, ci despre faptul că televiziunea publică, într-un moment din an în care foarte mulţi oameni se uită la televizor, ia în derâdere regulile de protecţie anti-coronavirus, ba chiar instigă la nerespectarea lor. Într-o perioadă atât de complicată cum este cea generată de pandemie, televiziunile şi posturile de radio trebuie să-şi înţeleagă nu numai libertăţile, ci şi responsabilităţile, iar televiziunea publică este cu atât mai datoare la responsabilitate cu cât este finanţată din bani publici. Dar acesta a fost încă unul dintre momentele deloc rare, din păcate, în care TVR şi-a abandonat misiunea publică", a afirmat Dorina Rusu, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO