De ce nu se vaccinează primul Klaus Iohannis în momentul când serul va intra în România

20-12-2020 15:46


De ce nu se vaccinează președintele Klaus Iohannis în momentul când serul va intra în România

Preşedintele Klaus Iohannis ar fi vrut să fie printre primele persoane vaccinate din țara noastră, pentru a oferi un exemplu populației, dar specialiștii l-au sfătuit să respecte strategia de vaccinare pentru a nu genera „speculații”.

 

Dezvăluirea fost făcută de medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID.

„În cadrul grupului de lucru preşedintele Klaus Iohannis ne-a ridicat această propunere ca să o evaluăm şi răspunsul a fost, după ce ne-am consultat cu toţi experţii, că nu este de dorit. Pentru că, dintr-un gest care se doreşte a convinge şi a întări încrederea în vaccinare se pot crea alte speculaţii şi nu am dorit acest lucru pentru că se distrug toată credibilitatea noastră şi toată munca”, a declarat Valeriu Gheorghiță, citat de news.ro.

Potrivit strategiei de vaccinare, președintele ar urma să fie inoculat cu serul anti-COVID în etapa a doua.

„De aceea, Klaus Iohannis a anunţat că se va vaccina când îi va veni rândul, conform strategiei de vaccinare", a explicat medicul.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat într-o conferinţă de presă, pe 25 noiembrie, că este ”pentru vaccinare” şi, dacă se consiceră că exemplul său ar putea încuraja vaccinarea anti-COVID, se va vaccina în momentul în care va exista un vaccin.
Klaus Iohannis a fost întrebat dacă se va vaccina public pentru a da un exemplu, în momentul în care va exista un vaccin anti-COVID şi a afirmat: ”Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere. Cum să nu? Nu am nicio problemă cu asta”.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO