Cum ne influenteaza alegerile din SUA? "Trump vs. Clinton-And What it Means to us", documentar eveniment difuzat la ProTV

×
Codul embed a fost copiat

Europa - atat Estul, cat si Vestul - a trecut, in ultima perioada, prin cateva evenimente care ameninta sa stabileasca o noua ordine a lucrurilor.

Consecintele votului pentru Brexit asupra regiunii, misiunea NATO in Europa, expansiunea continua a Rusiei catre Vest, “bomba cu ceas” reprezentata de imigranti, libera circulatie a lucratorilor in UE, cresterea populatitatii miscarilor nationaliste in Europa si insasi viabilitatea Uniunii Europene sunt necunoscute carora “Batranul Continent” trebuie sa le faca fata in perioada urmatoare.

Ce opinii au cei doi candidati la Presedintia Statelor Unite despre aceste subiecte vedeti in documentarul “Trump vs. Clinton - And What it Means to us”, care va fi difuzat de ProTV, pe 8 noiembrie, de la ora 23.30.

Rar s-a intamplat, in istoria politica recenta, ca publicul sa asiste la o intrecere prezidentiala atat de tumultoasa si cu atatea necunoscute ca cea din 2016, pentru Casa Alba. Fie ca ne place sau nu, persoana care va deveni presedintele Americii pe 8 noiembrie va afecta si milioan de oameni care nu voteaza si care locuiesc in Europa de Est si Romania.

Documentarul este structurat pe problemele cheie cu impact direct asupra Romaniei: Putin si problematica securitatii nationale, NATO, refugiati, votul pentru Brexit si cum va supravietui UE dupa el. Sunt chestiuni care, mai devreme sau mai tarziu, vor avea un impact asupra fiecarui cetatean din rgiune.

Citește și
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Materialul prezinta viziunea ambelor parti implicate, prin intervivarea atat a sustinatorilor, cat si a contestatarilor celor doi candidati.

Cine sunt invitatii:

Dr. RICHARD HAASS, presedinte The Council on Foreign Relations.

Amiralul JAMES WOOLSEY, directorul CIA in timpul Presidentiei lui Bill Clinton.

Congressman MICHAEL McCAUL, presedinte Homeland Security Committee, U.S. Congress

KERRY KENNEDY, presedinte Robert F .Kennedy Foundation, fiica senatorului Robert Kennedy si nepoata presedintelui John Kennedy.

Guvernatorul Virginiei TERRY McAULIFFE, presedintele echipei de campanie a lui Hillary Clinton - “Hillary Clinton-for-President” din 2008, si prietena apropiata a cuplului Clinton.

Ambasadorul LINCOLN P. BLOOMFIELD, Assistant Secretary of Defense and State in mai multre administratii prezidentiale..

NICOLAS ECONOMIDES, profesor de economie la Univestitatea din New York

Echipa este condusa de John M. Florescu, producatorul care, alaturi de Sir David Frost, a realizat de doua ori programul “The Next President”, pentru televiziunea americana. Alaturi de el va fi Trevor Poots, producatorul din Marea Britanie a lui Sir David din ultimii 10 ani. Impreuna, cei doi au realizat "Războiul Regelui", despre viata Regelui Mihai al Romaniei, documentar difuzat de ProTV pe 5 mai.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Democrații s-au descurcat mai bine decât se așteptau la alegeri. Joe Biden: „Au avut o noapte puternică”
Democrații s-au descurcat mai bine decât se așteptau la alegeri. Joe Biden: „Au avut o noapte puternică”

Președintele american Joe Biden a răsuflat ușurat, după ce democrații au reușit să reducă din câștigul republicanilor la alegerile de la jumătatea mandatului.

Alegerile „de la jumătatea mandatului
Alegerile „de la jumătatea mandatului". Americanii au ieșit în număr mare la urne și au votat „cu furie"

În America, marți a fost ziua alegerilor așa-numite „de la jumătatea mandatului". Potrivit primelor rezultate, Partidul Democrat, cel care-l susține pe președintele Joe Biden, e pe cale să piardă majoritatea în Camera Reprezentanților.

Prima reactie a lui Donald Trump, dupa ce CIA sustine ca Rusia l-a ajutat sa castige alegerile.
Prima reactie a lui Donald Trump, dupa ce CIA sustine ca Rusia l-a ajutat sa castige alegerile. "Este ridicol"

 Presedintele ales al SUA, Donald Trump, a declarat ca 'nu crede' in concluziile Agentiei Centrale de Informatii (CIA) potrivit carora Rusia ar fi intervenit in alegerile pentru Casa Alba in favoarea sa, transmit duminica Reuters si AFP.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Adolescent francez de 16 ani, arestat pentru pregătirea unui atac terorist la Jocurile Olimpice. Voia să moară ”ca un martir”
Adolescent francez de 16 ani, arestat pentru pregătirea unui atac terorist la Jocurile Olimpice. Voia să moară ”ca un martir”

Un adolescent în vârstă de 16 ani a fost arestat la Marignier, în Haute-Savoie, suspectat de pregătirea unei acţiuni jihadiste în timpul Jocurilor Olimpice (JO) la La Défense, în Hauts-de-Seine, potrivit Parchetului Naţional Antiterorist (PNAT).

 

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.