Culturi puse la pământ de o furtună puternică cu gheață, în Olt. ”Cât oul de bibilică”

Dată publicare: 17-05-2018 07:52
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Grindina a venit din nou cu un potop de probleme, de această dată, în judeţul Olt. Ca nişte ghiulele, bucăţile de gheaţă au spart acoperişuri şi au pus culturile la pământ.

Mulţi localnici, care trăiesc din agricultură, spun că e un adevărat dezastru.

În mai puţin de o oră, grindina a făcut prăpăd în comună Movileni. Gospodăriile arată că după bombardament, gardurile şi acoperişurile caselor au fost pur şi simplu ciuruite de bucăţile de gheaţă. Şi e dezastru şi în grădini, se plâng localnicii.

"A venit prima dată fără ploaie şi după aceea a început uşor, uşor cu picături de ploaie. Din toate părţile venea nu ştiai cum să te fereşti. Sfârşitul lumii era. Cât oul de biblică, mai mare ca oul de bibilica era", povestesc localnicii.

Mulţi povestesc că, atunci când a început urgia, s-au închis speriaţi în casă.

Şi pe câmpuri, aproape jumătate dintre culturi sunt afectate.

"Spicele în mare parte din ele sunt secerate, ceea ce înseamnă că dezvoltarea lor este întreruptă la momentul ăsta şi e compromis 100%".

"Culturile din gospodărie spre exemplu roşiile, ceapa, tot ce au în gospodarii”, a precizat primarul comunei Movileni, Sorin Toma.

O comisie - din care fac parte şi inspectori de la Direcţia agricolă - a făcut miercuri o primă evaluare şi încearcă acum să obţină ajutor pentru producătorii afectaţi.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO