Proba ADN, un lux nepermis in Romania. Erorile in serie au transformat femei nevinovate in victime


Ultimul update: Vineri 31 August 2012 06:48
Data publicarii: Vineri 24 August 2012 19:28
Categorie: Stiri actuale

Greseli birocratice, lipsa banilor, proasta gestionare, si, de ce nu, dezintersul anchetatorilor. Sunt motive serioase pentru care Vlad Niculae, un individ cu profilul unui criminal in serie, ar fi reusit sa atace nu mai putin de 6 femei.

Vlad Niculae a fost adus incatusat in fata judecatorilor carora le-a cerut cu seninatate sa-l cerceteze in libertate. In cazul lui magistratii n-au dat dovada de clementa.

Acasa la Balotesti oamenii au asteptat infricosati decizia. "Comisarul", cum i se spunea din cauza agresivitatii sale este renegat pana si de rude.

Un asemenea individ este banuit abia acum de procurorii Parchetului General ca ar fi de fapt criminal si violator in serie.

Cum a reusit sa scape atata vreme? Doua dintre cazuri au fost inregistrate in Bucuresti, in sectorul 1. In februarie si martie 2012, doua femei, una de 85 de ani, alta de 86, au fost atacate in casele lor talharite si violate. Una dintre ele a murit la spital. Tot ce aveau politistii la acest caz era amprenta genetica a agresorului care nu a fost procesata in lipsa unui suspect.

In paralel, in judetul Ilfov, au avut loc alte doua atacuri similare, insa nimeni nu a facut legatura cu cele din capitala. In Balotesti, teama se instalase deja in randul femeilor singure.

Dupa ce in iarna lui 2011 o a doua femeie a fost atacata si violata in propria casa, politistii din Ilfov s-au gandit ca poate au de-a face cu un violator in serie asa ca au facut un recensamant al femeilor de peste 60 de ani si au constatat ca in aceasta zona au peste 600 de potentiale victime.

Si asa a fost. In aprilie bruta a lovit din nou dar de aceasta data a facut si cateva greseli. Cea pe care a chinuit-o a reusit sa il vada. Era Vlad Niculae.

Acesta a fost momentul in care suspectul putea ajunge dupa gratii. De ce nu s-a intamplat insa?

Era nevoie de o proba puternica, ce nu a fost facuta in lipsa banilor. Astfel, procurorul nu a cerut instantei, arestarea lui.

Lasat liber dupa doar 24 de ore de arest, Vlad Niculae, nu s-a potolit. A violat-o si a ucis-o pe Tudorita, tot in Balotesti. Politistii s-au gandit din prima clipa la "Comisaru". Nu aveau martori dar aveau probe ADN pe care le-au trimis la medicina legala. Raspunsul a venit abia de cateva zile.

Intre timp, Vlad Niculae si-a vazut de treaba iar in 15 august, el ar fi nenorocit-o si pe japoneza Yurika Masuno. Abia acum a fost prins cu adevarat.

De ce nu a fost oprit Vlad Niculae? Pentru ca nu sunt fonduri si nu se fac expertize ADN si.... mult mai grav cei care s-au ocupat de dosare nu au vorbit intre ei.

Acum s-au gasit bani, dar nu prea multi. Ministrul de Interne a anuntat ca a alocat 11 mii de lei pentru plata datoriilor catre Institutul de Medicina Legala, adica o picatura FATA DE cele 25 de milioane de lei restante.

Ori Finantele nu cunosc realitatea din ograda Politiei, ori Ministerul de Interne isi gestioneaza prost banii. Un fost ministru spune ca bani n-au fost niciodata, dar nici pricepere in a-i administra cum trebuie.

 

Tags: criminal, japoneza,

VIDEO PROTVPLUS.RO