Cristian Tudor Popescu: ”Stimați concetățeni, de Covid nu vom scăpa niciodată”

Dată publicare: 31-03-2021 15:05
Dată actualizare: 31-03-2021 18:00


CTP, Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu este de părere că măsurile adoptate de autorități nu sunt atât de eficiente încât să stopeze creșterea numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

În opinia sa, guvernanții ar trebui să introducă o carantină națională, asemănătoare cu cea din starea de urgență:

”E limpede în acest moment că nu are cum, din moment ce nu ai luat măsurile astea. De când le-ai luat? Le-ai luat de duminică, nu ai cum să ai scădere. Dacă măsurile vor fi suficient de eficiente, scăderea o s-o ai peste 3 săptămâni, o lună, o lună și jumătate. Nu acum. Deci e clar că această incidență a cazurilor va crește în continuare și va depăși 7,5 sau cât spune Raed Arafat. Și atunci nu e logic să iei acum măsura cea mai dură? Carantina totală. Și după aceea peste 3 săptămâni să începi să relaxezi treptat?

De altfel, gazetarul și scriitorul spune că infecția COVID-19 nu va putea fi eradicată, însă se dorește ca aceasta să poată fi tratată mai ușor, la fel ca și gripa:

”O extrapolare simplă ne arată că nu se poate așa ceva. Văd și eu care e ritmul. Și dacă nu o să fie 10 milioane în septembrie, dar dacă o să fie 7 milioane acesta este un lucru bun. N-o să mai scăpăm de Covidul ăsta niciodată. Stimați concetățeni, suntem conștienți de faptul că de Covid nu vom scăpa niciodată, cel mult obiectivul este să-l aducem la nivelul gripei.

Tocmai din acest motiv este foarte important să ne vaccinăm anti-COVID, a mai spus Cristian Tudor Popescu, la Europa FM.

Înregistrarea integrală a emisiunii poate fi urmărită pe PRO TV PLUS.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO