Cristian Pîrvulescu: Condamnarea lui Dragnea ar putea justifica o suspendare a lui Iohannis


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 21 Iunie 2018 18:58
Categorie: Stiri Politice
cristian pirvulescu

Politologul Cristian Pîrvulescu a comentat pentru Știrile ProTV condamnarea primită de Liviu Dragnea în dosarul ”Bombonica”.

”Condamnarea lui Liviu Dragnea reprezintă un moment dificil pentru PSD. Cu siguranță există o strategie pe care partidul o are în vedere din această perspectivă. Este foarte dificil de spus dacă vor merge pe strategia suspendării președintelui sau nu, săptămâna viitoare, dar în orice caz cred că una dintre soluţii este asta. Dacă facem o comparaţie cu ceea ce se întâmpla în 2013, atunci scandalul Ponta a adus la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

Acum s-ar putea ca aceasta condamnare a lui Dragnea să justifice o suspendare a lui Iohannis, considerat un şef al statului paralel care iată s-a manifestat în acest fel. În orice caz poziţia lui Liviu Dragnea este cu siguranță, ca preşedinte al partidului, în momentul de față fragilizată. Nu trebuie să uităm că este vorba despre o decizie relativă în momentul de față. Va exista o decizie definitivă peste câteva luni. Până atunci politica românească continuă. Dar poziţia sa ca lider al PSD este cu siguranţă influenţată. Acum înţelegem de ce era o grabă extraordinară pentru modificarea legislaţiei pentru că abuzul în serviciul, articolul în baza căruia a fost condamnat azi Dragnea, ar putea să sufere modificări importante şi la viitoarea înfăţişare să nu mai fie în vigoare. De exemplu, dacă preşedintele se schimbă chiar şi pentru o lună de zile, legile pot fi promulgate şi în momentul acela procesul lui Dragnea nu mai are niciun sens. Este o ipoteză pe care trebuie să o avem în vedere.

Pe de altă parte, poziţia internațională a României va fi cu siguranţă afectată pentru că este vorba despre un înalt demnitar al statului român, un președinte al Camerei Deputaților care a fost condamnat. Și chiar dacă această condamnare nu va putea să fie continuată imaginea că România este o ţară coruptă va rămâne.” a spus Cristian Pîrvulescu pentru Știrile ProTV.

Joi, Instanţa supremă l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare în dosarul "DGASPC Teleorman" în legătură cu angajarea în această instituţie a două persoane care de fapt lucrau pentru organizaţia PSD. Decizia nu este definitivă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO