Cristian Cioaca este vizat intr-un nou dosar, dupa ce ar fi vandut ilegal masina Elodiei Ghinescu

Ultima actualizare: 31-08-2013 06:52

Decizia ar putea fi luata de magistratii Curtii Supreme de Justitie care au judecat miercuri recursul impotriva mentinerii starii de arest

UPDATE 15:30 Cristian Cioaca este vizat intr-un nou dosar, dupa ce ar fi vandut ilegal masina Elodiei Ghinescu

Fostul politist Cristian Cioaca este vizat intr-un nou dosar in care Politia Arges face cercetari dupa ce mama Elodiei Ghinescu a depus o plangere penala in care a reclamat ca Cioaca a vandut ilegal masina avocatei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean Arges, mama Elodiei Ghinescu a depus o plangere penala la Parchetul Tribunalului Arges in care se arata ca fostul politist Cristian Cioaca a vandut masina sotiei sale, Elodia Ghinescu, in 17 mai 2012, iar autoturismul, bun comun, a ajuns la sora lui Cioaca.

"Doamna Emilia Ghinescu a depus o plangere la Parchet, iar aceasta a fost repartizata pentru solutionare la Politia Mioveni, localitate unde se afla incarcerat in penitenciar Cristian Cioaca. In plangere se arata ca Cristian Cioaca ar fi instrainat autoturismul, un bun comun, catre sora lui. Noi trebuie sa dam o solutie in termen de 30 de zile si sa comunicam doamnei Emilia Ghinescu, cu avizul procurorului, rezultatul cercetarii, sa dam un raspuns. Politistii de la Mioveni vor merge la Penitenciarul Colibasi si il vor audia pe Cristian Cioaca pentru a solutiona plangerea", a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Arges, comisar-sef Danut Dinu.
 

 

Intre timp, familia Elodiei Ghinescu se pregateste de parastas. Joi se implinesc 6 ani de cand Elodia a fost vazuta ultima oara in viata si un an de cand a fost declarata oficial moarta.

Pe numele lui Cristian Cioaca a fost depusa o noua plangere penala in care este acuzat ca a vandt masina, bun comun, al celor doi soti, fara sa se fi efectuat succesiunea.

Avocata familiei Ghinescu sutine ca Cioaca a vrut sa protejeze acest autoturism in care se presupune ca ar fi fost transportat corpul Elodiei si in care au si fost gasite urme din sangele Elodiei. Acest autoturism este acum in proprietatea surorii lui Cristian Cioaca.

Avocata politistului sustine ca acesta acuzatie nu are niciun fundament si ca este doar o incercare de a-i crea lui Cioaca un profil psihologic care sa-i agraveze si mai mult situatia.  Un alt element surpriza este strategia de aparare a lui Cioaca.

La judecarea apelului pentru condamnarea de 22 de ani de inchisoare primita de la tribunalul Arges, se va cere si anularea condamnarii si rejudecarea dosarului.

Asadar, astazi, Cristian Cioaca, mizeaza pe o eliberare din arest pana la o eventuala rejudecarea a dosarului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO