Cristian Boureanu, eliberat după 2 luni în arest preventiv. ”A fost o experiență grea”

Ultima actualizare: 14-08-2017 16:19

Fostul deputat Cristian Boureanu a fost eliberat vineri din penitenciarul Rahova, după două luni petrecute în arest preventiv.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins contestaţia procurorilor şi au decis să îl pună sub control judiciar. Boureanu a fost trimis în judecată pentru ultraj, după ce a lovit un poliţist de la Brigada Rutieră, când a fost oprit pentru un control în trafic. La ieşire a spus că regretă ce s-a întâmplat fără să precizeze cum va proceda în viitor într-o situaţie similară.

Vizibil fericit, Cristian Boureanu şi-a îmbrăţişat întâi iubita care l-a aşteptat câteva ore în faţă penitenciarului Rahova, apoi i-a mulţumit avocatului, pentru că se află în libertate.

"A fost greu, mulţumesc Laurei şi familiei că au fost alături de mine. Mulţumesc domnului avocat. A fost o experienţă grea. Cel mai greu e să fii departe de familie, să nu fii liber. Mulţumesc lui Dumnezeu că am avut putere să trecem peste asta", a declarat Cristian Boureanu.

Fostul parlamentar nu a vrut să vorbească despre zilele petrecute după gratii în penitenciarul Rahova. Unul dintre cei eliberaţi odată cu el a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Boureanu.

"Sărutmâna doamnă. Aveţi un soţ scump şi dulce, să aveţi grijă de el."

Fostul deputat a stat două luni în spatele gratiilor, timp suficient să se gândească la comportamentul violent faţă de poliţişti, pentru care a şi fost arestat preventiv.

Ieşit pe poartă închisorii, fără cătuşe, Boureanu pare acum să aibă o atitudine smerită faţă de ce a făcut în noaptea de 9 iunie, când l-a lovit pe un poliţist de la Brigada Rutieră şi i-a prins degetele în portieră.

Odată ieşit pe poartă închisorii şi plasat sub control judiciar, Boureanu nu are voie să părăseasă ţară sau să ia legătură cu martorii din dosar şi trebuie să se prezinte regulat la secţia de poliţie.

În vârstă de 44 de ani, Cristian Boureanu a fost deja trimis în judecată pentru ultraj, fapta pentru care ar putea stă 6 ani şi jumătate după gratii. Alături de el, a fost trimisă în judecată şi Laura Dincă, iubita lui în vârstă de 20 de ani, pentru mărturie mincinoasă, după ce, spun procurorii, prin declaraţiile pe care le-a făcut ar fi încercat să îl protejeze pe Boureanu. Acesta a depus şi el o plângere penală împotriva poliţistului care l-a lovit şi i-ar fi rupt 7 dinţi, însă până acum agentul nu a fost pus sub acuzaţie oficială.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO