Criminalul Esterei, la un pas de a fi linșat de familia fetei. Gestul făcut după crimă

27-06-2019 18:10


După mai bine de un an de anchete, un tânăr de 17 ani din Baia Mare a ajuns după gratii. Este bănuit că a ucis în chinuri o fetiţă de 5 ani.

Joi, pus în fața probelor, inclusiv a testelor ADN, individul a recunoscut oroarea şi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Cumplit este că era rudă cu victima, iar copila, ademenită în fața blocului, a avut deplină încredere în el. Analizele medico-legale au arătat că biata de ea, a fost şi violată. Atenţie, urmează detalii cu un puternic impact emoţional.

Adolescentul în vârstă de 17 ani, despre care anchetatorii susţin că a ucis-o în chinuri pe Estera, era verişor de gradul al doilea cu fetiţa de 5 ani.

Cum a fost prins criminalul Esterei 
 

Procurorii l-au considerat suspect încă de la început însă abia acum - după ce au primit rezultatul probelor ADN, au putut să îl pună sub acuzare.

În fata magistraţilor, băiatul şi-a recunoscut vina.

Alex - adolescentul acuzat că a ucis-o pe Estera locuia împreună cu bunica lui lângă apartamentul în care trăieşte familia fetei.

În martie - anul trecut - el ar fi luat-o pe cea mică din mijlocul copiilor cu care se juca în apropierea blocului şi ar fi dus-o printre ruinele fostului combinat din Baia Mare.

Când a fost găsită, Estera era pe jumătate dezbrăcată şi avea răni pe tot corpul. Anchetatorii au stabilit ca fata fusese violată şi ucisă cu multă cruzime.
 

Ar fi ascuns câteva din hainele fetei după crimă
 

Ca să nu fie prins, agresorul - spun surse din achetă - ar fi ascuns câteva dintre hainele ei. Procurorii vor să afle ce a făcut cu ele şi - mai ales - ce l-a determinat să-şi violeze şi mai apoi să îşi omoare verişoara.

Bogdan Gabor, procuror: “Tribunalul Maramureş a dispus adminterea propunerei de arestare preventivă în cazul uciderii unei minore în vârstă de cinci ani care a avut loc anul trecut pe data de 30 aprilie. A fost luată măsură arestării preventive.

 

De ce a avut nevoie poliția de mai bine de un an pentru a-l prinde
 

Până să îl prindă pe agresor, porcurorii au audiat peste 200 de persoane. Ancheta a fost dificiță şi pentru că trupul fetei a fost mutat după crimă de fraţii ei - care i-au descoperit cadavrul.

În plus, a fost nevoie de o nouă interpretare a probelor biologice găsite în locul teribilei întâmplări şi de o a două reconstituire a crimei.

 

Urcat cu cagulă în duba poliției pentru a nu fi linșat
 

În timpul acesteia a fost reţinut - de altfel - agresorul care pentru a nu fi linşat de familia fetei ucise a fost urcat în duba poliţiei cu faţa acoperită cu o cagulă.

Reporter: V-aţi fi aşteptat că criminalul să fie de aici?
Localnic: Cam 50% da. Mai mult, cam 75%.

Bunica fetiţei: “Era nepoata mea. Atâta timp, un an şi trei luni, atâta suferinţă câtă am avut până l-o prins pe criminalul micuţei Estera. Îi mulţumesc lui Dumnezeu mai mult că a fost de partea noastră.”

Estera era cea mai mică dintre cei nouă fraţi ai familiei ei.

VIDEO PROTVPLUS.RO