Cozi la adoptii de caini inainte de Craciun. Mihai Traistariu, prezent printre iubitorii de animale

Ultima actualizare: 26-12-2013 09:04

Cei care se lupta pentru drepturile lor s-au strans la adaposturile din Constanta si Craiova cu saci de mancare care sa le ajunga patrupedelor pana la inceputul anului.

Cativa caini norocosi si-au gasit si un stapan, ce-i drept de la distanta, insa asta inseamna ca sunt salvati, de la eutanasiere.

Printre iubitorii de caini l-am gasit si pe cantaretul Mihai Traistariu, un aparator al animalelor fara stapan.

"Eu am 60 de caini si am vorbit si cu alti iubitori de animale si am zis hai sa facem ceva ca si in alte orase s-au incercat diverse actiuni si s-a reusit. Am vrut sa asociem un pic cu Craciunul pentru ca ei nu au parte de asa ceva", a declarat Mihai Traistariu.

Dupa o vizita prin adapost, Mihai si-a gasit si un prieten, un bull-terrier abandonat pe strazi, pe care l-a adoptat la distanta. Asta inseamna ca animalul apartine cuiva care ii plateste in fiecare luna mancarea si scapa astfel de eutanasiere.

La fel au procedat si alti iubitori de animale. Insa la anul daca nu mai e loc in adapost si nu ii adopta nimeni unii risca sa fie eutaniati.

Cateii mai mici au fost si mai norocosi, pentru ca si-au gasit un camin.

Si la Craiova, zeci de catelusi flamanzi si dornici de afectiune, i-au rasplatit pe vizitatori cu un cor de latraturi.

"Le-am adus niste biscuitei din aceia cu maduva, o mancare mai speciala. Ei primesc mancare in fiecare zi, din asta uscata, le-am adus ceva mai deosebit.", a declarat Virginia Bratu.

Conform normelor aprobate, in 11 decembrie , dupa 14 zile lucratoare, cainii din adaposturi nerevendicati vor putea fi ucisi.

O persoana imputernicita de primar va fi cea care va emite decizia de eutanasiere in baza unui formular special.

De procedura se pot ocupa doar medici veterinari si numai in sali de chirurgie.

Asta inseamna ca orice alta metoda de omorare folosita pana acum este interzisa.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO