Cozi interminabile la creșele de stat din Timișoara

Ultima actualizare: 01-07-2020 13:33

A fost nebunie miercuri, în prima zi de înscriere la creşele de stat din Timişoara. Pe o căldură sufocantă, zeci de părinţi s-au aşezat la coadă de dimineaţă, pentru a fi siguri că prind loc pentru micuții lor.

Dosarele nu pot fi înregistrate online, însă, în acelaşi timp, oamenii au la dispoziţie o lună să facă asta.

Aproximativ 250 de locuri sunt disponibile la creşele de stat din Timişoara, aşa că părinţii s-au grăbit să îşi înscrie copiii. Unii spun că au stat ore bune cu bebelușii, în soare, în fața instituției.

Doamnă: "8 minute per persoană, dar s-a stat şi 20. Era frumos online, nu? Puneam tot online şi gata, bătaie de joc, ca la noi la nimeni ce să zic".

Domnă cu copilul: "Foarte greu vă daţi seama, suntem într-o situaţie în care nu avem cu cine să lăsăm copilul, nu putem să facem absolut nimic trebuie să stăm la rând”.

Conducerea spune că se lucrează la flux continuu. Totuși, sunt mai puțini angajați, din cauza reducerilor de personal din timpul pandemiei.

Gabriela Crăciun, director Serviciul de Creşe Timişoara: "Suntem în inferioritate numerică deoarece în timpul pandemiei au plecart, nu am putut face concurs că nu era voie, nici acum nu este, dar noi am încercat să ne organizăm”.

Funcţionarii mai spun că le-au cerut oamenilor să păstreze distanţa, însă nu au reușit să controleze înghesuiala. Cât despre înscrierea online, oficialii susțin că nu fac decât să respecte procedurile, care impun documente în original la înscriere.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO