Corina Suteu, noul ministru al Culturii. Beatrice Rancea ar putea veni la conducerea Operei din Bucuresti

Ultima actualizare: 07-05-2016 00:05

Corina Suteu e noul ministru al Culturii. Ea a depus juramantul in fata presedintelui Klaus Iohannis. Numirea vine la o zi dupa ce premierul Dacian Ciolos l-a revocat din functie pe Vlad Alexandrescu, din cauza scandalului de la Opera din Capitala.

La conducerea institutiei ar putea veni Beatrice Rancea, care conduce acum Opera din Iasi.

Inainte sa fie ministru al Culturii, Corina Suteu a fost secretar de stat in acelasi minister. In trecut a mai condus Institutul Cultural Roman din New York, dar si UNITER. A terminat Facultatea de Litere si are un masterat in administrarea institutiilor culturale, obtinut in Franta.

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei: "Cred ca domeniul de care se ocupa Ministerul Culturii are nevoie de reforma, nu de reformita, are nevoie de decizie, dar nu de impunere cu cizma si va doresc sa schimbati lucruruile in sensul asteptat de artisti. Complicata ecuatie, dar va doresc succes!"

Corina Suteu vine la Cultura dupa ce premierul l-a revocat pe fostul ministru, Vlad Alexandrescu, pe motiv ca nu a reusit sa gestioneze conflictul de la Opera din Bucuresti. Un scandal imens care a adus prejudicii mari de imagine institutiei. Vicepremierul Vasile Dancu o propune la conducerea Operei pe regizoarea Beatrice Rancea.

Apreciata regizoare de teatru, coregrafa si scenarista, Beatrice Rancea a fost consilier artistic al Teatrului National de Opera si Balet ''Ion dacian'' din Bucuresti si prim solista a Operei Nationale din Capitala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO