Corina Creţu: Unele neîmpliniri ale statelor UE sunt puse pe seama Bruxelles-ului


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 15 Octombrie 2018 16:12
Categorie: Stiri actuale
Corina Cretu

Într-o postare pe Facebook, de luni, Corina Creţu, a precizat că este nedrept faptul că unele neîmpliniri ale statelor membre sunt puse pe seama Bruxelles-ului şi a Comisiei Europene.

”Mă doare să văd că unele neîmpliniri ale statelor membre sunt puse pe seama Bruxelles-ului, a Comisiei Europene. Este absolut nedrept. Nu ne putem substitui autorităţilor naţionale şi locale”, a scris Comisarul European pentru Politică Regională.

Totodată, ea se declarat cu conştiinţa împăcată în legătură cu lucrurile făcute până acum.

"Am conştiinţa împăcată în legătură cu lucrurile bune pe care le-am făcut: încheierea programelor pentru perioada 2007-2014 în toate Statele Membre, încheierea Acordurilor de Parteneriat şi a Programelor Operaţionale pentru perioada 2014-2020, dar mai ales negocierea Bugetului european pentru politică regională, 2021-2027, când pentru prima dată în istoria Uniunii Europene suma cea mai mare, 373 miliarde de euro, vor fi alocaţi către politică de coeziune, iar din această sumă 80 la sută vor fi investiţi în regiunile mai puţin dezvoltate din Europa.”

”Singurul meu obiectiv este de a vedea că regiunile se dezvoltă, viaţa oamenilor se îmbunătăţeşte considerabil graţie solidarităţii europene şi a fondurilor pe care le gestionez”, a mai scris Corina Creţu.

În plus, ea a anunţat şi că a fost lansat Grupul pentru simplificarea procedurilor de accesarea fondurilor europene.

"Am lansat Grupul pentru simplificarea procedurilor de accesarea fondurilor europene, un alt grup de experţi lucrează pentru strategii adaptate la nevoile cetăţenilor din regiunile rămase în urmă, lucram pentru a adapta regiunile carbonifere la cerinţele secolului 21."

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Facebook

VIDEO PROTVPLUS.RO