Oraşele Satu Mare și Bistrița intră în carantină de la miezul nopţii

Ultima actualizare: 18-11-2020 17:41

Rând pe rând, tot mai multe oraşe mari din ţară intră în carantină. De la miezul nopţii, apar restricțiile severe, pentru 14 zile, în municipiile Satu Mare şi Bistriţa.

Între timp, în spitale, se cauta soluţii pentru a face faţă numărului mare de pacienţi internaţi.

În municipiul Bistriţa, rata de infectare a depăşit 9 cazuri la mia de locuitori, iar transmiterea comunitară a crescut în ritm alert, în ultimele săptămâni.

Astfel, din această noapte, oraşul intră în carantină. Se vor organiza filtre de poliţie iar deplasările se vor face doar cu motive bine întemeiate.

Şi în spitalul de urgenţă din Bistriţa se iau noi măsuri pentru că medicii să facă faţă numărului mare de pacienţi infectaţi cu SARS-COV2. Mai exact, operaţiile care nu sunt urgente se vor amâna pentru ca cea mai mare cantitate de oxigen să fie folosită în Terapie Intensivă, pentru pacienţii infectaţi.

Tot de la miezul nopţii intră în carantină şi municipiul Satu Mare. Aici, rata de incidență a depăşit 7 cazuri la mia de locuitori. Mai multe echipaje de poliţie vor face controale drastice iar cei care ies din locuinţe trebuie să prezinte o declaraţie pe propria răspundere, cu motivul deplasării.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO