Comuna fără primar, viceprimar și Consiliu Local. Secretara Primăriei a preluat toate atribuțiile

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
acte stare civila
Pro TV

Secretara Primăriei din comuna Augustin, județul Brașov, care îndeplineşte şi atribuţiile primarului, este şi preşedintele secţiei de votare, a semnalat prefectul județului, Marian Rasaliu, relatează Agerpres.

"Avem o situaţie deosebită, (...) am trimis informările respective la minister, zilele trecute. În comuna Augustin nu avem consiliu local, nu avem viceprimar, nu avem primar. Atribuţiile primarului sunt asigurate de secretara primăriei. Totodată, este şi aleasă ca preşedinte al secţiei de votare în Augustin. A fost trasă la sorţi din patru experţi electorali. Întrebarea este dacă există o incompatibilitate vizavi de exercitarea acestei funcţii de preşedinte al secţiei de votare, ţinând cont de faptul că are o încărcare şi cu atribuţiile de primar al comunei respective", a explicat prefectul, care a intrat în legătură cu ministrul Afacerilor Interne prin videoconferinţă,  la şedinţa Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei, care a avut loc, joi, la sediul MAI.

Vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Marian Muhuleţ, a răspuns că aceasta ar trebui să solicite înlocuirea, deoarece are alte atribuţii.

"Din punctul meu de vedere, cred că ar trebui să solicite înlocuirea pentru că are alte atribuţii. Ea, teoretic şi practic, nu este primar, doar îndeplineşte atribuţiile, are responsabilităţi în ceea ce priveşte organizarea referendumului pe toată raza localităţii. De aceea, poate discutaţi să se retragă şi să fie înlocuită cu un alt expert", a afirmat Muhuleţ.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO