Compania care a reparat conducta din Hațeg cu țepe de lemn a fost amendată cu 10.000 de lei


Ultimul update: Vineri 14 Februarie 2020 11:10
Data publicarii: Vineri 14 Februarie 2020 11:04
Categorie: Stiri actuale
conductă

Societatea Apa Prod, compania responsabilă pentru conducta de alimentare cu apă a orașului Hațeg căptușită cu dopuri de lemn, a fos sancționată cu o amendă în valoare de 10.000 de lei potrivit Ziarul Hunedoreanului.

O echipă de inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică Hunedoara s-a deplasat marți, 11 februarie 2020, la sistemul de aprovizionare cu apă a orașului Hațeg și a recoltat mai multe probe de apă. DSP a ajuns la concluzia că apa care trece prin conducte este bună de băut și nu s-au constatat neconformități ale valorilor pentru parametrii analizăți.

O fotografie postată de un localnic din Hațeg, județul Hunedoara a stârnit un val de reacții pe rețelele sociale. În poză se vede cum găurile dintr-o conductă de alimentare cu apă au fost astupate cu bucăți de lemne.

„Poza asta e reală şi aşa este situaţia!!! În Haţeg, Hunedoara, conducta Apa Prod, ca în telenovele", a scris cel care a postat fotografia pe Facebook.

La scurt timp după ce a fost postată fotografia, reprezentanţii companiei ce furnizează apă în oraşul Haţeg au anunţat că, în perioada următoare, conducta va fi înlocuită.

Valoarea lucrărilor pentru un tronson de 580 de metri este de 145.000 de euro.

„Acea conductă este din anul 1978 și face parte din aducțiunea Sântămăria Orlea- Hațeg. Tronsonul de conductă, pe o distață de 580 metri, urmează să fie înlocuit în perioada următoare”, se arată comunicatul.

Compania a mai adăugat că lucrările vor începe în al treilea trimestru al acestui an.

Sursa: Pro TV

Tags: conducta, hateg,

VIDEO PROTVPLUS.RO