Decizia Colegiului Medicilor în cazul chirurgilor care l-au operat pe copilul mort în spitalul privat din Capitală


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 24 Octombrie 2018 07:19
Categorie: Stiri actuale

Zi neagră pentru părinţii lui Ştefan, băieţelul care a murit în urma unei intervenţii la Spitalul Clinic Sanador din Capitală. Îşi înmormântează, miercuri, copilul şi spun că vor merge mai departe să îşi caute dreptatea.

Cazul este anchetat acum de procurori şi de Colegiul Medicilor. Vor fi audiați medicii care au participat la intervenția chirurgicală precum și cei care l-au monitorizat după operație.

Colegiul Medicilor prezintă miercuri regulile procedurale aplicabile în ancheta privind băieţelul mort după o intervenţie chirurgicală la un spital privat din Capitală.

Rezultatul necropsiei în cazul copilului au arătat că acesta a suferit un şoc hemoragic, în urma unei hemoragii interne.

Colegiul Medicilor din România a anunţat că organizează miercuri, la ora 13:00, o conferinţă de presă în care "vor fi precizate regulile procedurale aplicabile în cadrul desfăşurării anchetei disciplinare în cazul pacientului minor decedat într-o clinică privată".

Conferinţa va fi susţinută de preşedintele CMR, dr. Gheorghe Borcean.

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti a decis luni să se autosesizeze şi a început o investigaţie în acest caz.

Concluzia necropsiei în cazul copilului de un an şi 10 luni care a murit la spitalul privat Sanador din Bucureşti, în urma unei operaţii pentru hernie inghinală, arată că acesta a murit în urma unui şoc hemoragic, după ce a făcut hemoragie internă.

Băieţelul a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în spitalul privat Sanador din Bucureşti, după ce fusese operat de hernie inghinală. Mama copilului a acuzat personalul spitalului de incompetenţă, spunând că a sunat la 112 pentru ca medicii SMURD să îl salveze pe băiat. Tatăl copilului a depus plângere la Parchet.

În urma morţii copilului de un an şi zece luni, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, o echipă a Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti a făcut verificări la clinică.

Raportul preliminar al controlului făcut de DSP Bucureşti la Sanador a constatat că s-au respectat procedurile igienico-sanitare, fiind verificată respectarea circuitelor, trasabilitatate pacientului, condiţiile de igienă din secţia ATI pediatrie, sterilitatea şi produsele biocide utilizate. Ministerul Sănătăţii a decis sesizarea Colegiului Medicilor pentru a verifica şi conduita terapeutică în acest caz, arată Ştirile Pro Tv.

Reprezentanţii Sanador au precizat că nu pot face declaraţii "având în vedere că este vorba de un deces din cauze necunoscute, până la finalizarea de către INML a expertizei medico-legale care va stabili cauzele decesului". Ei au menţionat însă că echipajul SMURD a fost chemat de familia copilului, "acesta alăturându-se echipei Sanador care iniţiase deja procedura de resuscitare conform protocoalelor în vigoare".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Rezultatul autopsiei în cazul copilului mort la un spital privat: hemoragie internă. FOTO cu documentul
Copil mort într-un spital privat: se fac mai multe anchete. Colegiul Medicilor s-a autosesizat
VIDEO PROTVPLUS.RO