Nordul Moldovei, afectat de lapovita si ninsoare. 40 de localitati au ramas fara electricitate si patru scoli au fost inchise

Ultima actualizare: 15-10-2015 07:02

Iarna rea, cu lapovita si ninsoare, a asediat nordul Moldovei. In judetul Suceava, peste 40 de localitati au ramas fara electricitate, din cauza vantului puternic, si patru scoli au fost inchise.

Ba mai mult, pe anumite drumuri din judet au fost impuse restrictii de circulatie.

In judetul Suceava a nins ore bune, iar zapada s-a depus imediat pe sosele. In scurt timp, pe drumuri si-au facut aparitia si cateva utilaje de deszapezire.

Probleme mari a facut si vantul, care a batut cu putere, ca un veritabil viscol si a pus la pamant mai multi copaci.

Intre Gura Humorului si Campulung Moldovenesc, prima ninsoare din acest an s-a pornit la pranz. In scurt timp stratul de zapada ajungea la 5 centimetri.

Traficul a fost blocat si pe drumul dintre Suceava si Gura Humorului, unde vantul a rupt mai multe cabluri de electricitate.

La scurt timp, dupa ce a inceput sa ninga puternic, doua masini s-au izbit violent pe acelasi drum. Toate cele sapte persoane, aflate in ambele autoturisme, au ajuns la spital.

Tanar: "A venit prea devreme iarna, nu ne asteptam, de acum trecem la haine groase."

La pensiunile din zona de munte a judetului Neamt zapada s-a depus pe frunzele copacilor inca verzi si pe iarba. Peisajul care se apropie de cel de iarna i-a determinat pe oameni sa se refugieze in case, langa foc.

Turistii care au vrut sa vada Brasovul si nu au venit imbracati de iarna au dardait pentru o fotografie. La pranz in oras nu se inregistrau la mult de 5 grade Celsius.

Turist: "N-avem costumatia adecvata sezonului, dar stam si noi putin si plecam.
Reporter: Nu va asteptati chiar asa de frig sa fie?
Turist: Nu! Nu, intr-adevar sunt 5 grade Celsius."


Turist: "Un peisaj superb, foarte frumos!
Reporter: Dar sunteti cam subtirel imbracat!
Turist: "Cand am venit eu era cald. Aici la munte, timpul se schimba. Frumos, foarte frumos!"

Turist: "Vrem sa admiram Brasovul de la inaltime, are o priveliste foarte frumoasa. imi pare rau ca nu avem aparate ca sa si pozam."

Si pe litoral, din cauza vantului, la malul marii a fost extrem de frig. Desi afara erau, la un moment dat, 14 grade celsius, temperatura resimtita a fost cu zece grade mai putin, spun meteorologii.

Meteorologii anunta ca vremea isi revine abia pe la sfarsitul saptamanii, cand vor fi 17-18 grade. Pana atunci, chiar daca temperaturile vor creste treptat ziua, noptile raman reci.

Iar hidrologii au instituit un cod galben de inundatii pentru afluentii Siretului, Prutului si raurile din Dobrogea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO