Alertă de vreme severă, emisă de ANM. Ploaie și polei în mai multe regiuni din țară

08-12-2020 10:57


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit până miercuri dimineaţa informarea de vreme rea, ce vizează întreaga ţară.

 

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 8 decembrie, ora 10:00 - 9 decembrie, ora 10:00, în sud-estul ţării se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar pe alocuri vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai ridicată în Bărăgan şi în sud-estul Moldovei. În Carpaţii de Curbură, în Carpaţii Meridionali, în restul Munteniei şi al Moldovei va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, în medie de 5 - 10 cm, transmite Agerpres.

În cursul zilei de marţi, vântul va avea intensificări în sudul Banatului, jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea şi la munte, cu viteze mai mari pe litoral, unde rafalele vor depăşi temporar 55 - 65 km/h.

De asemenea, în noaptea de marţi spre miercuri, pe crestele din vestul Carpaţilor Meridionali şi în zona Munţilor Banatului, rafalele vor depăşi 80 - 90 km/h, zăpada fiind spulberată.

Meteorologii precizează că, în următoarele zile, temporar se vor semnala precipitaţii în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice, estice şi centrale, precum şi în zonele de munte, unde cantităţile de apă vor fi însemnate.

În Capitală vremea va fi închisă. În prima parte a zilei de marţi și din nou în noaptea de marți spre miercuri se vor semnala
precipitaţii mixte și se va depune polei. În restul intervalului, temporar va ninge şi se va depune un strat nou de zăpadă
în medie de 3...6 cm.

Vântul va avea unele intensificări, mai ales la începutul intervalului, cu rafale de până la 30...35 km/h. Temperatura maximă va fi de 1...2 grade, iar cea minimă de -1...0 grade.

Vântul va avea unele intensificări, mai ales la începutul intervalului, cu rafale de până la 30...35 km/h. Temperatura maximă va fi de 1...2 grade, iar cea minimă de -1...0 grade.


VIDEO PROTVPLUS.RO