Stroe: CODUL GALBEN de ninsori si vant puternic, ridicat miercuri seara. Vremea se va mai incalzi

×
Codul embed a fost copiat

Codul galben de ninsori si vant puternic va fi ridicat miercuri seara, iar vremea se va mai incalzi cu cateva grade, a anuntat, in Guvern, ministrul de Interne, Radu Stroe.

MIERCURI, 27 noiembrie

14:03 "Deocamdata nu sunt probleme. Deseara se ridica si codul galben. Vom vedea in urmatoarele 48 de ore, vremea oricum se va mai incalzi cu cateva grade", a spus ministrul de Interne, Radu Stroe, in sedinta de guvern.

Meteorologii au prelungit codul galben de ninsori si vant puternic, pentru judetele Gorj, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu, pana miercuri seara si au atentionat ca in noaptea de miercuri spre joi vor fi temperaturi negative in toata tara, iar in estul Transilvaniei va fi ger.

Avertizarea cod galben de ninsori si viscol emisa marti pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Caras-Severin, Timis, Hunedoara si Sibiu a fost ridicata, ramanand sub atentionare doar judetele Gorj, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu, pana miercuri seara.

Citește și
Zapada
Prognoza meteo pe urmatoarele trei luni. Cand va cadea prima ninsoare puternica in Romania
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

11:02 Meteorologii au emis o noua avertizare meteo COD GALBEN de ninsori si viscol, valabila pentru 6 judete, pana miercuri, ora 21:00.

Astfel, va fi prelungit CODUL GALBEN in vestul si sudul Olteniei, precum si in sudul Munteniei. In aceste zone cantitatile de precipitatii vor depasi local 10 l/mp si se va depune strat proaspat de zapada.

Nota: In sudul Banatului si in celelalte judete ale Munteniei, inclusiv in zona municipiului Bucuresti, vor mai fi posibile ninsori slabe.

Vantul va mai avea intensificari in regiunile estice si sud-estice, cu viteze de 55-65 km/h.

In noaptea de miercuri spre joi vor fi temperaturi negative in toata tara, iar in estul Transilvaniei va fi ger (valori sub -10 grade).

HARTA JUDETELOR UNDE CODUL GALBEN A FOST PRELUNGIT

10:11 Circulatie ingreunata pe drumuri din 12 judete, din cauza zapezii

Circulatia este ingreunata pe mai multe drumuri din judetele Arges, Covasna, Hunedoara, Ilfov, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Mehedinti, Prahova, Olt, Teleorman si Valcea, unde s-a depus un strat de zapada intre unu si trei centimetri, insa nu sunt portiuni de drum inchise din cauza vremii.

Potrivit Centrului Infotrafic din Politia Romana, la ora 09.00 nu erau semnalate tronsoane de drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia intrerupta din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile sau a unor accidente rutiere. "Se circula, insa, in conditii de iarna pe mai multe drumuri din judetele Arges, Covasna, Hunedoara, Ilfov, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Mehedinti, Prahova, Olt, Teleorman si Valcea.

Pe unele artere rutiere din zonele amintite, stratul de zapada amestecata cu material antiderapant masoara intre unu si trei centimetri", a anuntat Centrul Infotrafic. Pe DN57 Orsova - Moldova Noua, la kilometrul 40, in localitatea Dubova din judetul Mehedintți, din cauza caderilor de pietre de pe versant se circula ingreunat, pe un fir, alternativ, in ambele sensuri. Traficul in aceasta zona ar putea reveni la normal in aproximativ o ora.

Centrul Infotrafic a precizat ca nu sunt semnalate probleme in traficul feroviar si nu exista aeroporturi sau porturi maritime sau fluviale inchise. Politistii le recomanda soferilor ca inainte de a porni la drum sa se intereseze despre conditiilor pe traseul pe care urmeaza sa il parcurga, la numarul de telefon 9360 (Comandamentul Central de Iarna) sau pe paginile de internet www.politiaromana.ro - sectiunea Infotrafic/situatia drumurilor nationale si www.cnadnr.ro.

Soferii sunt obligati sa isi echipeze masinile cu anvelope de iarna, daca merg pe drumuri acoperite cu gheata, zapada sau polei, in caz contrar putand fi amendati cu sume intre 720 de lei si 1.600 de lei.

Capitala si judetele Ilfov, Buzau, Prahova, Dambovita, Giurgiu, Teleorman, Arges, Valcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Hunedoara si Sibiu sunt sub avertizare cod galben de ninsori si viscol de marti, ora 20.00, pana miercuri, la ora 14.00.

09:30 Sase autoturisme au fost avariate de copaci care s-au prabusit din cauza vantului, miercuri dimineata, pe strazi din sectoarele 5 si 6, a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, Daniel Vasile.

Potrivit lui Daniel Vasile, incidentele au avut loc intre orele 07.00 si 09.00, doua pe Bulevardul Iuliu Maniu, trei pe strada Raul Dorna, din Sectorul 6, iar un altul pe Aleea Platanului, in Sectorul 5. Purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei, Andrei Codau, a declarat pentru MEDIAFAX ca in ultimele 24 de ore au avut loc 22 de accidente rutiere, soldate cu 25 de raniti, dintre care trei au fost raniti grav si alti 22 au suferit rani usoare.

Accidentele s-au produs din cauza neacordarii prioritatii de trecere autovehiculelor si a traversarii pietonilor prin loc nepermis. Capitala si 16 judete din sudul si vestul tarii sunt, de marti seara pana miercuri, la ora 14.00, sub avertizare cod galben de ninsori si viscol.

08:36 Meteorologii au emis o avertizare COD GALBEN nowcasting in Dobrogea si judetul Ialomita. In aceste zone vor fi inregistrate intensificari ale vantului, asociate cu ninsoare - avertizare valabila pana la ora 10:00.

07:00 Cantitatile de precipitatii sunt consistente in Vestul Muntentiei, Oltenia si Banat, unde s-a depus deja un strat serios de zapada.

Temperaturile scad considerabil in toata tara si astazi la pranz abia daca vor trece de 0 grade.

In plus, din cauza vantului care bate cu putere, temperaturile resimtite de corpul uman sunt cu cateva grade mai mici decat in termometre.

Pe Platoul Bucegilor de exemplu, unde a viscolit cu putere, un om aflat in aer liber ar fi avut azi-noapte senzatia ca sunt -34 de grade Celsius.

Bucurestenii scapa se pare mai usor decat se asteptau de codul galben de viscol si ninsori.

A nins hotarat toata noaptea, insa pana acum nu au existat mari probleme in trafic. 47 de utilaje au fost pregatite sa intervina oricand, insa doar cateva dintre ele au fost scoase pe arterele principale, ca sa imprastie antiderapant.

Zapada s-a asternut mai mult pe strazile laturalnice, pe care nu intra utilajele si masinile trec mai rar.

Pentru orice eventualitate, primaria a pus la dispozitia bucurestenilor un numar de telefon de urgenta, la care pot sesiza probleme in alimentarea cu apa, caldura si curent electric.

MARTI, 26 noiembrie

Iarna a atacat de marti seara sudul si sud-vestul Romaniei.

Meteorologii au anuntat cod galben de ninsori si viscol in 14 judete, insa nici Bucurestiul nu este ocolit de vremea rea.

Temperaturile vor scadea considerabil in toata tara, astfel ca vom avea cele mai scazute minime din aceasta toamna.

Avertizarea de cod galben va intra in vigoare in mai putin de o ora si va tine pana maine la ora 14.00.

Cantitatile de precipitatii vor depasi in Vestul Munteniei, Oltenia si Banat 20 de litri pe metru patrat, iar meteorologii spun ca zapada se va depune intr-un strat consistent.

Autoritatile au transmis ca circulatia va fi ingreunata din cauza ninsorii, asa ca daca aveti drumuri in aceste zone, nu porniti fara cauciucuri de iarna.

In Bucurestiul, Buzau, Prahova si Judetul Ilfov nu va ninge foarte mult. Vantul va fi insa aici o problema intrucat va bate puternic, pe alocuri chiar si cu 70 de km la ora.

In ceea ce priveste temperaturile, ele vor scadea. La noapte minima va ajunge pana la -8 grade in depresiuni si -2 grade in Bucuresti. Si in timpul zilei de maine, vremea va fi rece: temperatura medie in tara se va situa intre -2 si 4 grade Celsius. 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Drumurile din Romania afectate de primele zapezi. De astazi, iarna se muta in Sudul tarii
Drumurile din Romania afectate de primele zapezi. De astazi, iarna se muta in Sudul tarii

16 judete din nordul si centrul tarii sunt acoperite de un cod galben de vant si ninsori.

Prognoza meteo pe urmatoarele trei luni. Cand va cadea prima ninsoare puternica in Romania
Prognoza meteo pe urmatoarele trei luni. Cand va cadea prima ninsoare puternica in Romania

Vine sau nu un ger naprasnic asupra Romaniei in aceasta iarna? Raspunsul l-am aflat chiar astazi de la specialistii Centrului European de Prognoza, care au facut o estimare pentru urmatoarele 3 luni.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.