COD GALBEN de inundatii in sapte judete, pana miercuri dimineata. Zonele puse in pericol de ploile cazute marti seara

Ultima actualizare: 11-07-2014 07:05
Inundatii

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis, marti seara, avertizari de cod galben de inundatii pe rauri din judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, Suceava, Arad, Bihor, Vrancea si Buzau.

VEZI AICI CUM VA FI VREMEA IN ORASUL TAU

Astfel, mai multe rauri din judetele Maramures, Bistrita-Nasaud si Suceava se afla pana miercuri, la ora 1.00, sub cod galben de inundatii, potrivit unei atentionari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA). Atentionarea vizeaza rauri mici din bazinele Viseu, Iza, Somesul Mare si bazinele superioare ale Moldovei si Sucevei. In zonele vizate se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri rapide de niveluri si debite, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Potrivit hidrologilor, fenomenele pot avea intensitate mai mare pe raurile din bazinele superioare ale Viseului, Izei si Somesului Mare. Meteorologii au anuntat anterior ca de marti, ora 18.00, pana miercuri, la ora 21.00, in toate judetele tarii vor fi ploi torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si, in unele zone, caderi de grindina.

Mai multe rauri din judetele Arad si Bihor se afla pana miercuri, la ora 1.00, sub cod galben de inundatii. Atentionarea vizeaza unele rauri mici din bazinele bazinele superioare si mijlocii ale Crisului Negru si Crisului Alb. INHGA a emis anterior o atentionare similara valabila tot pana miercuri la 1.00 pe rauri din judetele Maramures, Bistrita-Nasaud si Suceava. Meteorologii au anuntat ca de marti, ora 18.00, pana miercuri, la ora 21.00, in toate judetele tarii vor fi ploi torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si, in unele zone, caderi de grindina.

Unele rauri mici din judetele Vrancea si Buzau se afla, pana miercuri, la ora 3.00, sub cod galben de inundatii. Unele rauri mici din bazinul Ramnicului Sarat si bazinele superioare si mijlocii ale Buzaului si Putnei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO