COD GALBEN de inundatii in sapte judete, pana miercuri dimineata. Zonele puse in pericol de ploile cazute marti seara

08-07-2014 20:57

Inundatii

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis, marti seara, avertizari de cod galben de inundatii pe rauri din judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, Suceava, Arad, Bihor, Vrancea si Buzau.

VEZI AICI CUM VA FI VREMEA IN ORASUL TAU

Astfel, mai multe rauri din judetele Maramures, Bistrita-Nasaud si Suceava se afla pana miercuri, la ora 1.00, sub cod galben de inundatii, potrivit unei atentionari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA). Atentionarea vizeaza rauri mici din bazinele Viseu, Iza, Somesul Mare si bazinele superioare ale Moldovei si Sucevei. In zonele vizate se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri rapide de niveluri si debite, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Potrivit hidrologilor, fenomenele pot avea intensitate mai mare pe raurile din bazinele superioare ale Viseului, Izei si Somesului Mare. Meteorologii au anuntat anterior ca de marti, ora 18.00, pana miercuri, la ora 21.00, in toate judetele tarii vor fi ploi torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si, in unele zone, caderi de grindina.

Mai multe rauri din judetele Arad si Bihor se afla pana miercuri, la ora 1.00, sub cod galben de inundatii. Atentionarea vizeaza unele rauri mici din bazinele bazinele superioare si mijlocii ale Crisului Negru si Crisului Alb. INHGA a emis anterior o atentionare similara valabila tot pana miercuri la 1.00 pe rauri din judetele Maramures, Bistrita-Nasaud si Suceava. Meteorologii au anuntat ca de marti, ora 18.00, pana miercuri, la ora 21.00, in toate judetele tarii vor fi ploi torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si, in unele zone, caderi de grindina.

Unele rauri mici din judetele Vrancea si Buzau se afla, pana miercuri, la ora 3.00, sub cod galben de inundatii. Unele rauri mici din bazinul Ramnicului Sarat si bazinele superioare si mijlocii ale Buzaului si Putnei.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26