Cîţu: Campania de vaccinare cu AstraZeneca continuă. Lotul din Austria nu a ajuns în România

Dată publicare: 11-03-2021 20:48
Dată actualizare: 11-03-2021 20:51


Florin Citu

Premierul Florin Cîţu a declarat joi că vaccinurile AstraZeneca distribuite în România nu fac parte din lotul cu probleme din Austria, în cazul căruia mai multe ţări au suspendat imunizarea cu acest tip de ser.

Prim-ministrul a subliniat că vaccinarea va continua în acelaşi ritm şi programarea pentru etapa a III-a va începe de pe 15 martie.

"Din informaţiile pe care le avem până-n acest moment, lotul respectiv în care au apărut acele câteva probleme nu a fost distribuit în România, deci nu avem acest lot în România. Vom vedea ce decizie vom lua, dar campania de vaccinare merge mai departe, am anunţat deja astăzi că primim suplimentar în luna martie 170.000 de doze de la Pfizer. După cum ştiţi, în ianuarie am fost de acord să suplimentăm dozele de Pfizer cu 8 milioane, care vor începe din aprilie, deci nu există nicio problemă pentru România să continue, în acelaşi ritm ca şi până acum, campania de vaccinare. Ştiţi foarte bine că a fost o campanie de succes şi este o campanie de succes în România", a afirmat Florin Cîţu la B1 Tv, întrebat despre faptul că în 9 ţări din UE a fost oprită vaccinarea cu serul imunizant produs de AstraZeneca şi în ce fel afectează şi România acest lucru.

Premierul a punctat că această campanie de vaccinare nu este făcută ca "un titlu de glorie".

"O facem pentru că obiectivul, cu cât vaccinăm mai repede oamenii, cu atât putem să ţinem economia deschisă, putem să ne permitem să revenim la normal mai repede, de aceea facem acest lucru", a spus şeful Guvernului.

Cîţu a confirmat că programarea pentru etapa a III-a de vaccinare va demara pe 15 martie.

"Este cert, programarea începe de luni încolo pentru toată lumea. Şi vedeţi, am ajuns mai repede, pentru că iniţial aveam până la finalul lui martie doar 2,4 milioane de doze de vaccin pe care ştiam că le primim. Acum, luna aceasta ar trebui să fie 2,6 milioane doar în luna martie şi, iniţial, începeam cu etapa III-a, pentru că nu ştiam câte doze vin. Vom începe cu etapa a III-a cu toată lumea, deci începem mai repede tocmai pentru a ne asigura că vom ieşi mai repede din această.. .şi revenim la normal mai repede", a explicat premierul.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO