CNADNR a eliminat plata taxei la podul peste Dunare de la Fetesti-Cernavoda pana pe 1 septembrie, pe perioada weekend-urilor

Ultima actualizare: 04-08-2014 07:12

O veste buna pentru cei care si-au propus sa-si petreaca sfarsitul de saptamana pe litoral. CNADNR a eliminat plata taxei la podul peste Dunare de la Fetesti-Cernavoda, de acum pana pe 1 septembrie, dar numai pe perioada weekend-urilor.

Masura vine dupa ce premierul Ponta le-a cerut reprezentantilor CNADNR sa gaseasca o solutie viabila pentru a preveni formarea cozilor imense de la punctele de taxare.

Circulatia a fost blocata timp de aproximativ 45 de minute, vineri dimineata, pe A2, pe sensul Bucuresti - Constanta, la statia de taxare de la Fetesti.

Premierul Victor Ponta anunta inca de joi ca plata taxei de trecere a podului peste Dunare de la Fetesti - Cernavoda va fi suspendata permanent la sfarsit de saptamana, caracterizand aceasta masura drept o rezolvare romaneasca generata de faptul ca CNADNR este incompetenta in a identifica un sistem in care soferii sa achite taxa fara a sta la coada.

Sistarea platii taxei de pod la sfarsit de saptamana a intrat in vigoare la 4 iulie si este valabila pana la 31 august.
Initial, masura a fost aplicata de CNADNR pe sensul Bucuresti - Constanta in intervalul 18:00 - 24:00, in zilele de vineri, si sambata intre orele 06:00 si 12:00, iar pe relatia Constanta - Bucuresti soferii au fost scutiti de plata taxei duminica, între 16:00 şi 24:00.

Ulterior, din 25 iulie, intervalul orar din zilele de weekend in care soferii nu platesc tarifele de trecere pentru utilizarea podului peste Dunare de la Fetesti - Cernavoda a fost extins.

Astfel, soferii care merg spre litoral nu platesc taxa in intervalul orar 14:00 - 24:00 (vineri) si 06:00 - 14:00 (sambata). La intoarcerea spre Bucuresti, incasarea tarifului este sistata duminica in intervalul orar 10:00 – 24:00.

Obligativitatea platii taxei pe Autostrada Soarelui a fost eliminata temporar in vara anului trecut, pentru sfarsitul de saptamana, dupa ce presa a relatat ca in minivacanta de Rusalii soferii au fost obligati sa astepte si doua ore pentru a putea plati taxa de autostrada la statia Fetesti, randul de masini intinzandu-se pe 20 de kilometri.

O masură similara a fost aplicata si in vara lui 2012, doar pentru luna august, cand Ministerul Transporturilor a decis ca soferii care merg vinerea spre mare si cei care se intorc duminica nu vor mai plati taxa pentru trecerea podului peste Dunare de la Fetesti.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO