Circul care a urmat dupa ce inspectorii au "vizitat" un targ ilegal de animale. Vanzatorii au aruncat carnea de porc in noroi


Ultimul update: Miercuri 23 Decembrie 2015 07:19
Data publicarii: Duminica 20 Decembrie 2015 18:25
Categorie: Stiri actuale

Saptamana s-a incheiat cu circ in toata puterea cuvantului la Bolitin Vale, in judetul Giurgiu. Autoritatile au descins la un targ ilegal de animale.

Disperati, comerciantii au inceput sa arunce carnea in noroi si s-au imbrancit cu jandarmii. Printre cumparatori se infiltrasera politisti de la Economic si inspectori sanitar veterniari. Acestia au cerut documentele care trebuiau sa ateste ca porcii vanduti acolo au fost sanatosi si pot fi gatiti de Craciun.

Acesta este momentul in care conflictul dintre comercianti si inspectori escaladeaza si se transforma intr-un scandal urias. De necaz, unul dintre vanzatori arunca in noroi halci de carne, iar un altul mate de porc. Ambii sunt constienti ca marfurile vor fi confiscate. S-a ajuns in aceasta situatie pentru ca targul functioneaza ilegal.

Vanzator: "Am muncit de ne-a gasit dracii un an de zile, ce am facut? Avem acte, am muncit un an de zile, n-am facut nimic."

Politist: '"Targul este ilegal amenajat, nu are nimeni voie sa vanda carne aici."

In huiduilelile generale, dupa ce unii dintre fermieri au devenit violenti, jandarmii au folosit gaze lacrimogene.

Desi un barbat a reclamat ca se simte rau, reprezentantii jandarmeriei insista ca nu au pulverizat spray direct in ochii "protestatarilor". Cert este ca lucrurile se puteau sfarsi mult mai rau, daca taranii nu-si potoleau in cele din urma furia.

Clienta: "Cumparam de aici carne ca e buna, sunt tarani."

Nici aceste argumente nu i-au convins pe inspectorii sanitar veterinar si pe politistii de la Economic. Acestia au impartit doar in acest targ amenzi de 7000 de lei si au confiscat o tona de carne de porc. Dupa ce vor fi identificati, cei care au facut circ risca pedepse suplimentare pentru comportament violent fata de fortele de ordine.

Doar in ultima saptamana autoritatile au strans in jur de un milion si jumatate de lei in urma controalelor din piete.

Tags: scandal, porci, targ,

VIDEO PROTVPLUS.RO