Centru de testare „drive-in” pentru Covid-19, în București. Cât va costa un test

Ultima actualizare: 20-05-2020 15:58
Centru de testare „drive-in” pentru Covid-19, în București. Cât va costa un test
Shutterstock

Un centru „drive-in” de testare Covid-19 RT-PCR va fi deschis în Bucureşti, urmând să deservească orice persoană care doreşte un astfel de test, fără programare prealabilă, preţul fiind de 390 de lei.

Rezultatele testului sunt comunicate în maximum 24 de ore.

Protocolul de recoltare este similar centrelor de recoltare drive-in din SUA, Coreea de Sud, Israel şi Abu Dhabi.

Persoanele testate vor pătrunde cu propriul autoturism în zona de recoltare, probele fiind luate fără părăsirea acestuia.

Procedura de recoltare constă în două "pit stop"-uri. Vor exista două culoare. La prima staţie se face o informare asupra politicii de GDPR şi se semnează acordul, apoi se face poză a cărţii de identitate, se notează adresa de email a persoanei testate şi numărul de telefon.

Maşina intră pe al doilea culoar, iar la cel de-al doilea "pit stop" pacienţilor li se va recolta din gât proba spre analiză. În maximum 24 de ore din momentul recoltării, persoanele testate vor primi pe email un Buletin de analize cu semnătura şi ştampila personalului medical de laborator.

În cadrul campaniei "Relansare Responsabilă", OK Medical anunţă deschiderea, joi, a acestui centru drive-in, care va fi amplasat în parcarea complexului Băneasa Shopping City din Bucureşti.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO