”Celebritățile” cercetate penal în România care au ajuns peste hotare

Ultimul update: Vineri 05 Ianuarie 2018 12:12
Data publicarii: Duminica 31 Decembrie 2017 18:00
Categorie: Actualitate

Radu Mazăre este oficial fugar, dar şi alte celebrităţi vizate de justiţia din România se află peste hotare. Avocaţii lui Alexander Adamescu afirmă, într-un drept la replică, că acesta nu e printre ele. 

Reprezentantul lui Alexander Adamescu a transmis următorul drept la replică:

”Alexander Adamescu nu este fugar sau dispărut. Acesta a plecat cu familia în Londra în 2012, iar punerea sub acuzare a procurorilor a venit abia în 2016, bazată pe denunțul unui singur angajat al grupului TNG.

Mai mult decât atât, Alexander a cooperat constant cu autoritățile londoneze și a făcut uzanță de dreptul său la apărare, drept respectat de sistemul judiciar din Marea Britanie.

Din păcate, nu același lucru se întâmplă și în România, unde procurorii si judecătorii doresc plasarea lui în arest preventiv, și apoi condamnarea lui, lucru care pare deja judecat în România. Doar într-un asemenea sistem judiciar profund afectat de interese politice un om este condamnat încă de la începutul urmăririi penale.

Radu Mazăre a fugit din țară, apoi a anunțat prin telefon poliția că a cerut azil în Madagascar. Ce riscă fostul primar

Aceste aspecte au fost aduse în vederea autorităților din Londra care analizează cererea abuzivă a procurorilor români de a-l extrăda pe Alexander Adamescu. Această cerere este încă în analiză.”
 

Fostul primar al Constantei îngroaşă de acum lista tot mai mare a dispăruţilor celebri pe care România se dovedeşte incapabilă să îi aducă în faţa legii şi să îi facă să plătească pentru faptele lor.

Radu Mazăre a fugit în Madagascar de Crăciun. Fostul edil avea ieri obligaţia să se prezinte în faţa ofiţerului care îl supraveghează, obligat fiind de controlul judiciar. În realitate doar l-a sunat l-a anunţat că a plecat din ţară şi i-a spus că nu are în plan să revină. Ba chiar spune că va cere azil politic în Madagascar.

Poliţiştii au informat înalta curte de casaţie unde Mazăre este judecat pentru abuz în serviciu, luare de mită şi conflict de interese.

Soarta lui Radu Mazăre va fi decisă de-acum de judecătorii Instanţei Supreme. Oficial termenul de judecată în dosarul în care a fost plasat sub control judicar are termen pe 23 ianuarie. Însă procedurile prin care ar putea fi emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele acestuia ar putea fi grabitte. Fără ele nu ar putea fi dat în urmărire internaţională.

Radu Mazăre este legat nu doar sufleteşte de Madagascar, ci şi financiar, pentru că are acolo o afacere.

Între România şi Madagascar nu există un acord bilateral de cooperare judicară, cu atât mai puţin unul de extrădare, aşa că de-acum este obligaţia Ministerului Justiţiei să demareze procedurile privind încheierea unei asemeena înţelegeri. Ba chiar ministrul Tudorel Toader şi-ar putea organzia rapid o excursie în drăguţa țară insulară din Oceanul Indian, aşa cum a făcut de curând în Malayezia, ca să încheie un astfel de tratat. Pentru că în cazul în care pe numele lu Mazăre va fi emis mandatul să poată fi extrădat în România.

Mazăre nu este nici pe departe singurul fugar vestit. Sebastian Ghiţă a fugit la Belgrad, iar acum este plasat în arest la domciliu, însă Curtea Supremă a Serbiei nu se grăbeşte să decidă dacă îl extrădează sau nu.

Un alt dispărut de calibru este Alexander Adamescu, fiul răposatului multimilionar Dan Adamescu. Acuzat că a mituit judecători de la Tribunalul Bucureşti, Adamescu junior este sub controlul autorităţilor judiciare de la Londra. Şi în cazul său se aşteaptă o decizie privind extrădarea.

Ultimul dar nu cel din urmă nume de pe lista bogaţilor urmăriţi peste hotare este cel al lui Puiu Popoviciu. Omul de afaceri a condamnat definitiv la 7 ani de închisoare în afacerea Băneasa. Şi Popoviciu este în capitala Regatului Unit şi a fost eliberat pe cauţiune. România a cerut oficial extrădarea sa însă justiţia londoneză nu a dat încă un verdict.

Radu Mazăre explică într-o scrisoare de ce a fugit din țară. ”Sunt o țintă a statului paralel”

Radu Mazăre explică într-o scrisoare de ce a fugit din țară. ”Sunt o țintă a statului paralel”

VIDEO PROTVPLUS.RO

permis, soferi, boli, ministerul sanatatii, cardiati, diabetici,

O femeie a încercat să iasă din țară cu un permis de conducere fals. Cât a plătit pentru document

O moldoveancă a rămas fără mere la Vamă. Mirosul care i-a alertat pe poliţişti

Bătrân din Vrancea, păcălit să dea jumătate de milion de lei pe o reparaţie inexistentă

Incidentul aviatic din judeţul Bacău, investigat de o comisie militară. Starea celor doi piloţi

Apelul lansat de un pescar gorjean pentru curățarea râului Jiu. Cum i-au răspuns oamenii

Scena a cedat la festivitatea de premiere de la "Mamaia Copiilor". Explicaţia oficialilor

slime

Jucăria care îi îmbolnăvește pe copii: „Părinții lor vor fi șocați să afle că sunt în pericol”

Trei bărbaţi, găsiţi la Vama Nădlac sub podeaua unui microbuz. Din ce ţară veneau

Fostul şef al DNA Ploieşti, audiat la Parchetul General. Acuzaţiile care i se aduc

Statutul aleşilor locali, discutat la CCR. Cei de la PMP susţin că îi defavorizează

Accident în judeţul Suceava, la ieşirea din Fălticeni. 4 vehicule s-au ciocnit

Bătrâni jefuiţi de 2 ori în trei ani. "Bănişorii mei, Marine! Cum te mai îngrop?"