Cei mai scumpi caini din lume sunt in aceste zile la Bucuresti. De ce costa si peste 50.000 de euro


Ultimul update: Luni 05 Noiembrie 2012 15:17
Data publicarii: Sambata 06 Octombrie 2012 19:50
Categorie: Stiri actuale

Exemplare din rase rare si valoroase s-au strans la Romexpo, la Euro Dog Show. Sunt patrupede a caror ingrijire cere multa daruire, timp, dar si un buget considerabil.

Valoarea lor poate depasi chiar 50 de mii de euro, dar stapanii spun clar ca nu sunt de vanzare. Fac parte din familie, asa ca au devenit inestimabili.

Beyra are 5 ani si este din rasa Cane Corso, recunoscuta pentru loialitate si inteligenta. Astazi, ea a devenit campioana europeana la frumusete, iar in palmares mai are un titlu de seama: a fost vicecampioana mondiala, anul trecut, la Paris. Dar succesul cere sacrificii, mai ales pentru stapinul ei, care spune ca intretinerea unui astfel de caine costa peste 1.000 de euro pe luna.

Campioana, cu pedigree de exceptie, valoreaza cel putin 50 de mii de euro, dar cum face parte din familie, vanzarea ei nici nu intra in discutie. Titlurile castigate in concursuri contribuie insa la sporirea pretului fiecarui pui.

Si o femela Dogo Canario, pe nume Pyrania, si-a dublat valoarea, dupa ce s-a clasat pe locul 2 in Europa la categoria ei. Stapinul ar putea primi pe ea 10.000 de euro. Dar nu se desparte de ea!

4.000 de euro poate primi si stapanul lui Igor, un dog german superb. De azi e vicecampion: l-a devansat doar fratele lui.

La Romexpo, vedete au fost, fara indoiala, si exemplarele de dimensiuni mai mici. Cum este un Sky Terrier, de exemplu - o rasa inexistenta in Romania. Mao a venit la concurs din Scotia.

Duminica va fi cea mai interesanta zi: marea finala a concursului de frumusete si demonstratiile de dresaj pe perechi! Urmatorul concurs de aceeasi anvergura va avea loc anul viitor, la Budapesta.

Zeci de catelusi si feline sunt sarbatorite astazi, de ziua lor, la Timisoara. Vezi GALERIE FOTO
Cei mai frumosi caini din lume s-au intalnit la Targu Mures
Vesti triste de la Palatul Buckingham. Doi dintre cainii Reginei Elisabeta a II-a au murit
VIDEO PROTVPLUS.RO