Cei doi romani ucisi in Algeria, condusi pe ultimul drum. Familiile, impietrite de durere

Ultima actualizare: 27-01-2013 07:14

Zi cernita pentru sute de oameni care au venit la Ploiesti sa-i conduca pe ultimul drum pe cei doi romani ucisi in Algeria. Slujbele au fost tinute de 17 preoti, in frunte cu protopopul de Prahova.

Rudele lui Mihail Bucur si Tiberiu Costache sunt coplesite: trei copii si un bebelus inca nenascut au ramas fara tata. Alaturi de familii s-au aflat si cei trei romani care au scapat teferi din cumplitul atentat de la In-Amenas.

Sute de oameni au insotit cortegiile funerare, iar prietenii le-au stat alaturi celor doua tinere sotii ramase vaduve atat de devreme.

Oana Bucur, sotia inginerului Mihail Bucur, ucis la doar 41 de ani in razboiul altora, are grija s-o protejeze pe fetita ei cea mica, de 3 ani, de durerea acestei zile negre.

Langa ea, serios ca un om mare, s-a aflat Vlad, baiatul de 13 ani al celor doi.

La Tatarani, localitatea natala a lui Tiberiu Costache, tot satul s-a strans la biserica. Dupa slujba de inmormantare, sicriul a fost condus pe toate ulitele principale, prin locurile de care cel dus era legat sufleteste.

Un echipaj al ambulantei a insotit multimea indoliata. Sotia inginerului mort este insarcinata in luna a saptea, iar medicii au vrut sa fie alaturi de ea in caz ca i se face rau. Va fi nevoita sa-si creasca singura baietelul de 7 ani si fetita ce urmeaza sa se nasca.

Vizibil afectati, cei trei romani care au supravietuit din atentatul din Algeria, n-au scos un cuvant. DIICOT a deschis un dosar penal pentru a afla imprejurarile in care au sfarsit compatriotii nostri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO