Ceaţă densă în Bucureşti şi mare parte a ţării. Avertismentul poliţiei pentru şoferi

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
ceata in bucuresti
Agerpres

Co galben de ceaţă joi dimineaţă în Capitală, dar şi în mai multe judeţe din ţară.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineaţa, atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă şi vizibilitate scăzută, valabile în Capitală şi în alte şase judeţe, în orele următoare.

Potrivit meteorologilor, în Municipiul Bucureşti, până la ora 9:00, ceaţa va determina scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. Fenomenul va fi prezent mai ales în nordul Capitalei şi în zona periferică a oraşului.

De asemenea, ceaţa densă va afecta şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Prahova, Botoşani, Suceava şi Bacău. Până la ora 9:00, va persista ceaţa pe raza judeţului Vrancea, fenomen ce va determina scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

De asemenea, se va semnala ceaţă şi vizibilitate scăzută în trafic până la ora 11:00, în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Alba, Harghita, Vaslui şi Neamţ.

Comunicatul Poliţiei Rutiere

În municipiul Bucureşti, pe  arterele rutiere se circulă în condiţii de ceaţă, ce determina scăderea vizibilităţii sub 200 m, izolat sub 50 m. Astfel, în condițiile avertizărilor meteorologice emise de ANM, de Cod Galben, pentru 29.03.2018, orele 06.15-09.00, poliţiştii Brigăzii Rutiere recomanda conducătorilor auto

-sa circule cu prudenţă,
-sa adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo rutiere,
-sa păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă,
-sa nu bruscheze comenzile autoturismului,
-sa asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale şi oglinzilor retrovizoare.

Totodată recomandăm conducătorilor de vehicule să nu oprească sau să staţioneze în locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe trecerile de pietoni sau la colţurile intersecţiilor, pentru a nu obtura vizibilitatea altor conducători auto care doresc să iasă de pe străzi lăturalnice.

Pietonilor le recomandăm să circule doar pe trotuare, să traverseze carosabilul doar prin locurile special amenajate şi la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic ca traversarea se face în condiţii de siguranţă iar conducătorii de vehicule le-au înţeles intenţia de a traversa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO