Cazul cadavrelor carbonizate din masina in Mehedinti: prima ipoteza a politistilor este crima

Ultima actualizare: 01-06-2013 07:00

Varianta unei crime sau a unei crime urmate de o sinucidere este luata in calcul in cazul sinistru al cadavrelor carbonizate descoperite intr-o masina arsa, in Mehedinti.

Nu este exclusa nici posibilitatea unui accident in care autoturismul sa fi luat foc dar pozitia nefireasca a celor doua trupuri sustine mai mult primele doua ipoteze. Soferul a fost gasit intre cele doua scaune iar pasagera o tanara de 19 ani, ghemuita in portbagaj.

Ancheta in cazul celor doua cadavre gasite carbonizate este dificila pentru ca flacarile au distrus multe probe.

Pozitia tinerilor morti este cheia elucidarii cazului. Cei doi se aflau intr-o masina sport cu doua locuri inmatriculata in Bulgaria. Fata a fost gasita in portbagaj, ghemuita, cu fata in jos, iar baiatul prins intre scaunele din fata.

Procuror Stefan Cercel: "Se poate vorbi despre o crima, despre un omor urmat de sinucidere dar si de accident."

Asadar, prima ipoteza este crima. Anchetatorii cred ca o a treia persoana i-ar fi blocat in masina dupa care le-ar fi dat foc.

Soferul, dupa cum au aflat procurorii, este un tanar de 28 de ani din Filiasi, disparut de acasa acum doua seri.

Casatorit si cu un copil de patru ani, avea un magazin de haine si in acelasi timp era cunoscut ca distribuitor de etnobotanice, alaturi de fratele sau. Amandoi erau supravegheati de procurii Diicot Craiova.

Procurorii spun ca urmele masinii pe drumul forestier care duce la lac sunt haotice, iar la un moment dat, soferul s-ar fi urcat chiar si pe un mal de pamant. Era poate agitat din cauza unei amenintari, drogat sau disperat sa scape de cadavru.

Iar asta ii conduce pe anchetatori la varianta doi, crima urmata de sinucidere. Adica tanarul ar fi omorat-o pe fata de 19 ani, i-ar fi pus cadavrul in portbagaj si urma sa-l arunce in lac. Pe drum insa s-ar fi petrecut un accident, iar masina a luat foc. Nimeni nu stie ce cauta soferul in judetul vecin, Mehedinti.

"A plecat cu un baiat de la Filias, il cunostea, ca pe 21 s-a imprietenit cu el. A luat-o de acasa. Cred ca au fost omorati amandoi si arsi" a spus mama fetei.

Pe langa ipoteza crimei, anchetatorii se mai gandesc si la un accident, urmat de o explozie, avand in vedere pozitia in care se afla masina, infipta intr-o groapa, in pamant. In acest caz, fata ar fi incercat sa iasa prin portbagaj, daca usile erau blocate.

Anchetatorii asteapta rezultatele probelor ADN, toxicologice, dar si expertiza tehnica a masinii.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO