Cautat de Interpol, Codrut Marta si-a schimbat complet infatisarea. E mai gras si a imbatranit

×
Codul embed a fost copiat

Aparitie spectaculoasa in cazul disparitiei lui Codrut Marta, fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, cautat pentru a da explicatii in mai multe dosare de evaziune fiscala.

Interpolul a dat publicitatii o fotografie in care Marta este infatisat cu totul altfel fata de cum il stiam din imaginile furnizate de autoritatile romane. Diferenta intre cele doua personaje, practic aceeasi persoana, poate explica de ce pana acum nimeni nu a dat de urma fugarului.

Codrut Marta figureaza pe lista celor mai cautate persoane, iar site-ul Interpol-ului, cea mai mare organizatie politieneasca din lume, ii dedica o pagina personala.

Fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, pe vremuri conducatorul fiscului din romania, figureaza ca urmarit general in baza unui mandat de arestare preventiva emis de Curtea de Apel Bucuresti pentru acuzatii de frauda. Oficialii Interpol il si arata pe urmarit: in doua fotografii: prima, este cea data publicitatii de politia romana inca din mai anul trecut cand Marta a disparut de-acasa.

A doua fotografie, postata recent il infatiseaza pe urmarit intr-o lumina cu totul diferita. Codrut Marta nu mai poarta barba si mustata, are ochelari, este mult mai gras, cu inceput de chelie si imbatranit.

Citește și
Sorin Blejnar
Sorin Blejnar, audiat la DNA: E posibil ca Marta sa fi fost rapit sau ucis
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Nu este foarte clar de unde provine aceasta fotografie, cat de recenta este si daca a fost surprinsa de vreo camera de supraveghere.

Chiar si pentru un neavizat insa este cert ca desi reprezinta acelasi barbat, pe Codrut Marta, intre cele doua fotografii e o diferenta mare. Asa ca e putin probabil ca doar pe baza primei poze cineva sa fi putut da indicii despre locul in care se ascunde fugarul.

Culmea e ca pe site-ul Politiei Romane, unde Marta figureaza de asemenea printre cei mai cautati suspecti, aceasta noua fotografie nu apare, fara ca vreun oficial sa poata explica motivul.

Codrut Marta a fost confundat in vara cu un alt roman de politistii din Republica Dominicana, care au anuntat cu surle si trambite capturarea lui, insa au revenit asupra informatiei dupa doar cateva ore.

In varsta de 39 de ani, Marta este pus oficial sub acuzare de DIICOT Brasov, alaturi de fostul sau sef, Sorin Blejnar. Cei doi sunt acuzati ca au sprijinit un grup infractional organizat dar si de complicitate la evaziune fiscala. Ar fi protejat o grupare care a comercializat 5000 de tione de motorina fara sa plateasca impozite la stat. Prejudiciul in acest dosar este estimat la 22 de milioane de lei.

Si sotia lui, Andreea Marta, a intrat in colimatorul procurorilor de la crima organizata chiar dupa disparitia lui in conditii suspecte. Ea este cercetata intr-un dosar de prostitutie de lux in care clienti de vaza au fost oameni de afaceri si fotbalisti.

Andreea Marta a fost si arestata preventiv o perioada de cateva saptamani.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Torje, audiat intr-un dosar de proxenetism:
Torje, audiat intr-un dosar de proxenetism:"Asa se intampla cand ai cunostinte in mai multe domenii"

Un martor surpriza a aparut in dosarul in care Andreea Marta, sotia fostului sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, este cercetata pentru proxenetism. Fotbalistul Gabriel Torje a fost audiat joi de procurorii care coordoneaza ancheta.

Sorin Blejnar, audiat la DNA: E posibil ca Marta sa fi fost rapit sau ucis
Sorin Blejnar, audiat la DNA: E posibil ca Marta sa fi fost rapit sau ucis

Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar a fost audiat, miercuri, de procurorii DNA in dosarul in care este cercetat, alaturi de Codrut Marta si Viorel Comanita, pentru ca ar fi sprijinit un grup infractional. 

Barbatul arestat in Republica Dominicana NU este Codrut Marta
Barbatul arestat in Republica Dominicana NU este Codrut Marta

Barbatul care a fost prins cu un pasaport fals in Republica Dominicana nu este Codrut Marta, potrivit comunicarii oficiale transmise anchetatorilor romani, dupa ce s-au facut comparatiile specifice in astfel de cazuri.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.