Cat costa sa inchiriezi pentru o zi o sala din Casa Poporului: un regizor german vrea sa filmeze un documentar despre Nero

21-02-2016 17:45

In lipsa alesilor, Casa Poporului, a doua ca marime din lume, se transforma in platou de filmare.

Recent, un regizor german a cerut aprobare pentru a filma in sala de bal a Palatului Parlamentului un documentar despre viata imparatului roman Nero. Politicienii i-au cerut in schimb mii de euro.

Nu ar fi prima data cand salile si holurile imensei cladiri facute dupa gustul lui Nicolae Ceausescu se transforma in decor de film.

Intr-o poveste care aducea adesea cu ce se intampla in realitate in politica de la noi, Sergiu Nicolaescu folosea in 2010 intrarea principala din Senat si cateva holuri drept platou de filmare pentru povestea sa, Poker.

"Amen" surprinde relatia dintre Vatican si Germania nazista, doar ca sfantul scaun nu i-a permis lui Costa Gavras sa filmeze in palatele papal, iar regizorul a gasit potrivite pentru scenele sale - holuri si sali din Casa Poporului. Cu usi uriase din stejar, sala in care se tin sedintele deputatilor apare in mai multe secvente.

Si povestea pictorului Amedeo Modigliani a fost filmata la Bucuresti, iar pe unul dintre holurile Palatului Parlamentului au ramas de atunci cateva autocolante despre care angajatii povestesc ca au fost lipite in timpul filmarilor de atunci.

La randul lor, britanicii de la Top Gear au prins viteza prin garajele si subsolurile Casei Poporului. In 2009, trei masini spectaculoase au facut drifturi pe-aici, inainte de a porni spre Transfagarasan.

Considerat "tatal reconstituirilor de televiziune", regizorul german Martin Papirowski le-a cerut in urma cu cateva zile parlamentarilor nostri sa-i puna la dispozitie sala de bal a giganticei cladiri.

Timp de doua zile, regizorul ar fi vrut sa filmeze aici o scena dintr-un documentar despre viata crudului imparat roman, Nero. Alesii i-au transmis regizorului ca ii acorda permisiunea, contracost.

O ora de filmare profesionista in Palatul Parlamentului costa 5000 de euro, iar inchirierea unei sali poate ajunge pana la 8000 de euro.


 


VIDEO PROTVPLUS.RO