Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la 12 și stau până seara la 12-1”

×
Codul embed a fost copiat

Cu bicicleta, scuterul sau mașina - așa ajunge la ușă mâncarea comandată de la restaurante de cei care preferă să se bucure acasă de o masă caldă.

În București, începând cu mijlocul săptămânii, cererile se înmulțesc, potrivit datelor unei companii de livrări.

Mai mult de muncă este după ora 18:00, arată aceeași statistică. 25 la sută dintre comenzile din ultimul an au fost înregistrate în intervalul 6-8 seara.

Este replica pe care cei care livrează mâncare o pot spune de zeci de ori pe zi - de la primele ore, până târziu în noapte. În București, unele restaurante preiau comenzi până spre patru dimineața. Dar efortul este răsplătit, mai ales dacă sunt mulțumiți clienții și darnici.

Livrator: „Dacă ieși și te ții faci între 10-20 și ajungi la o medie de 2,3 milioane pe zi”.

Citește și
Vedeta care a organizat „petrecerea goală” de la Moscova, consiliată de propagandistul-șef al Kremlinului. De ce este o miză Anastasia Ivleeva

Munca devine mai solicitantă spre mijlocul săptămânii, după cum povestesc angajații din domeniu.

Reporter: Care sunt zilele cele mai aglomerate din săptămână?

Livrator: „Începând de joi, vineri, sâmbătă, duminică”.

Reporter: Și intervalul orar?

Livrator: „Depinde și cum ieși, eu de exemplu ies de la 12 și până seara la 12-1”.

Când vine vorba de mijlocul de transport, livratorii au mai multe variante. Fie că aleg mașina, scuterul sau bicicleta, cu rucsacul în spate, mâncarea va ajunge în siguranță la destinatar.

Indiferent de cum aleg să se deplaseze, există și neplăceri.

Livrator: „Nu este dificilă vremea, dificil este traficul. Cam ăsta ar fi singurul impediment, traficul și nerespectarea regulilor de circulație de către mașini”.

Livrator: „De multe ori necesită să stai mult în stradă, că ninge, că plouă, că bate vântul”.

În timp ce unii duc mâncare la ușile românilor de ani de zile și este singurul lor loc de muncă, alții reușesc astfel să își rotunjească veniturile.

Livrator: „Lucrez asta full-time și fac asta de aproximativ 10-15 ani”.

Livrator: „Nu este singurul job, mai am încă un job, acesta este jobul cu numărul doi”.

În Capitală, sunt tot mai mulți străini care preiau comenzi. Cu banii câștigați la noi reușesc să își intrețină familiile lăsate acasă.

Livrator străin: „Dificil este că vremea este foarte rece, în ultima lună, în ianuarie, temperaturi scăzute și câteva probleme cu bicicleta”.

Livrator străin: „Astăzi nu este bine, deoarece este duminică și oamenii vin la mall. Traficul este foarte rău, dar acest job este bun”.

Pentru restaurantele de la care se poate comanda online, beneficiile nu sunt de neglijat.

Claudia Porojan, senior PR&CSR Manager: „Valoarea bonului mediu la livrare este mai mare față de cea din restaurant pentru că este vorba de mai multe persoane care comandă”.

Potrivit unei companii de livrări, în București, la mare căutare sunt hamburgerii, shaorma și pizza.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă de lux”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă de lux”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
Citește și...
Bărbatul omorât în bătaie în Crângași a avut o altercație cu tinerii care l-au ucis. L-au prins după ce a căzut pe șosea
Bărbatul omorât în bătaie în Crângași a avut o altercație cu tinerii care l-au ucis. L-au prins după ce a căzut pe șosea

Un bărbat a fost atacat marți seară și lovit fără milă, până și-a dat ultima suflare, pe un bulevard din Capitală. Suspecții, unul dintre ei minor, au reușit să fugă, iar polițiștii i-au căutat aproape două ore.

Medicul Adrian Marinescu: Starea lui Florin Piersic este bună, suntem încrezători. A întrebat când va ajunge pe scenă
Medicul Adrian Marinescu: Starea lui Florin Piersic este bună, suntem încrezători. A întrebat când va ajunge pe scenă

Florin Piersic este bună, reușește să stea în picioare și se recuperează, iar primul lucru pe care l-a întrebat a fost când se va putea întoarce pe scenă, a spus medicul Adrian Marinescu, directorul medical Institutului ”Matei Balș”.

Vara anului 2023 a fost cea mai călduroasă din ultimii 2.000 de ani. „Nu ar trebui să fim surprinşi
Vara anului 2023 a fost cea mai călduroasă din ultimii 2.000 de ani. „Nu ar trebui să fim surprinşi"

Anul 2023, cel mai călduros înregistrat vreodată în lume, a mai doborât un record: oamenii de ştiinţă au reuşit să stabilească faptul că vara din emisfera nordică a fost cea mai călduroasă din ultimii 2.000 de ani.

Recomandări
Incident grav. În Parlamentul României s-a strigat „Trăiască Hamas”, susține un deputat reprezentant al comunității evreilor
Incident grav. În Parlamentul României s-a strigat „Trăiască Hamas”, susține un deputat reprezentant al comunității evreilor

Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România (FCER), deputatul Silviu Vexler, afirmă că la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată prieteniei dintre România şi Israel a avut loc "o premieră mai mult decât nefericită".  

Ferme românești modernizate cu bani europeni. Ce fel de roboți rezolvă problema crizei forței de muncă
Ferme românești modernizate cu bani europeni. Ce fel de roboți rezolvă problema crizei forței de muncă

Roboți de muls inteligenți, care recunosc animalele, le întocmesc clasamente de producție și le detectează eventuale boli, dar și grajduri cu sisteme computerizate, care fac singure curat printr-o apăsare de buton.

Cum au probat procurorii acuzația de crimă cu premeditare în dosarul șoferului de TIR ucis de capacul de canal
Cum au probat procurorii acuzația de crimă cu premeditare în dosarul șoferului de TIR ucis de capacul de canal

Gheorghe Țibil, romanul de 50 de ani, a fost omorât cu premeditare, anunţă procurorii belgieni. Cei cinci suspecţi ar fi calculat cu exactitate, astfel încât capacul de canal greu de 20 de kg să cadă în calea tirului.