Carmen Iohannis va preda la Sibiu cel putin pana la sfarsitul primului semestru. Ce va face in viitor sotia presedintelui


Ultimul update: Vineri 09 Ianuarie 2015 07:01
Data publicarii: Marti 06 Ianuarie 2015 17:57
Categorie: Stiri actuale
Klaus Iohannis si Carmen Iohannis

Carmen Iohannis va preda limba engleza la Colegiul "Gheorghe Lazar" din Sibiu cel putin pana la sfarsitul primului semestru.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean spun ca sotia presedintelui va avea apoi la dispozitie trei variante: sa continue la Sibiu, sa se transfere la Bucuresti sau sa intre in concediu fara plata.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Sibiu, Livia Cretulescu, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX ca sotia presedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, a anuntat ca va preda la Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Sibiu, unde este profesor de engleza, cel putin pana la sfarsitul primului semestru.

"Doamna Iohannis va preda cel putin pana la finalul primului semestru. Acesta se va incheia in 31 ianuarie. Deocamdata, doamna Iohannis nu a anuntat ce urmeaza sa faca incepand cu cel de-al doilea semestru", a declarat Livia Cretulescu.

Potrivit acesteia, Carmen Iohannis are la dispozitie trei variante: fie va continua sa predea si in cel de-al doilea semestru, fie va cere detasare pe un post similar la Bucuresti, in cazul in care exista disponibil un astfel de post in Capitala, fie poate intra in concediu fara plata.

"Legea Educatiei prevede posibilitatea ca, dupa zece ani de cariera, sa poti beneficia de un an de concediu fara plata", a explicat Livia Cretulescu. Ea a precizat ca, indiferent daca se va detasa la Bucuresti sau va intra in concediu fara plata, Carmen Iohannis va ramane profesor titular al Colegiului National "Gheorghe Lazar" din Sibiu.

Postul ocupat in prezent de Carmen Iohannis va deveni vacant, dar va fi ocupat temporar de o persoana care va fi detasata pana la revenirea in unitate a profesorului titular.

Intr-un interviu acordat presei locale sibiene la finalul anului trecut, intrebat daca sotia sa va ramane sa profeseze la Sibiu, presedintele Klaus Iohannis a raspuns: "Va exista o perioada de trecere. Am discutat chestiunea si ma va insoti, va exista o perioada de tranzitie, dar in esenta isi doreste sa se implice alaturi de mine in rezolvarea unor probleme care tin de Prima Doamna", a spus Iohannis.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO