Carduri de acces pentru elevi, in toate scolile din Sectorul 1, de la inceputul anului scolar


Ultimul update: Joi 05 Septembrie 2013 06:50
Data publicarii: Luni 02 Septembrie 2013 16:00
Categorie: Stiri actuale
carduri

Primaria Sectorului 1 introduce carduri de acces pentru elevi in toate scolile si liceele din sector, cu exceptia unitatilor speciale, cei nou-veniti in clasa I si in clasa a IX-a urmand sa beneficieze de acest sistem de la 15 octombrie.

Primaria Sectorului 1 va introduce, odata cu inceperea noului an scolar, carduri de acces pentru elevi in toate scolile si liceele din aceasta zona administrativa, cu exceptia scolilor speciale. De la 15 octombrie 2013 vor beneficia de acest sistem si elevii nou-veniti din clasele pregatitoare in clasa I, respectiv elevii care au trecut din clasa a VIII-a in clasa a IX-a, potrivit unui comunicat de presa al primariei.

"Prin introducerea cardurilor de acces pentru elevi reusim practic sa securizam unitatile de invatamant din Sectorul 1 si sa garantam siguranta copiilor nostri pe toata durata orelor de curs. Totodata, va scadea semnificativ si numarul absentelor pentru ca sunt monitorizate toate intrarile si iesirile elevilor de la scoala, informatii la care vor avea acces si parinti", spune primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Prin acest sistem sunt monitorizate toate intrarile si iesirile elevilor din unitatea de invatamant printr-un card de acces ce este citit automat de antenele magnetice amplasate la fiecare intrare, respectiv iesire din scoala. In plus, a fost creat si un site, www.accesinscoli.ro, prin care parintii, dupa ce vor primi un username si o parola, vor avea acces la situatia absentelor propriului copil si la alte informatii personale generate de sistem.

Introducerea cardurilor de acces in scolile si liceele din Sectorul 1 se adauga altor masuri luate de primarie in ultimii patru ani pentru siguranta unitatilor de invatamant din aceasta zona administrativa: butoane de panica, camere de supraveghere si patrule ale Politiei Locale, a precizat sursa citata.

Inca din anul 2009 toate gradinitele, scolile si liceele aflate in administrarea Primariei Sectorului 1 sunt dotate cu butoane de panica conectate la dispeceratul Politiei Locale, timpul de raspuns al echipelor de interventie fiind de maxim 7 minute de la actionarea acestora. Echipamentul de alarmare este montat in fiecare unitate de invatamant intr-un loc usor accesibil personalului de paza si se utilizeaza in urmatoarele situatii: patrundere fara drept in unitatea de invatamant, intrare prin efractie, atac asupra personalului de paza, tulburarea ordinii si linistii publice, urgente medicale etc.

Aproape jumatate din scolile si liceele Sectorului 1 sunt monitorizate permanent de Dispeceratul Central al Politiei Locale cu ajutorul zecilor de camere de supraveghere montate in aceste unitati scolare. Camerele monitorizeaza permanent accesul, zonele de recreere, perimetrul exterior al unitatilor de invatamant si permit interventia rapida a fortelor de ordine atunci cand este pusa in pericol siguranta elevilor.Mai mult, echipaje ale Politiei Locale Sector 1 patruleaza pe toata perioada orelor de curs in perimetrul unitatilor de invatamant.

Totodata, la 44 de unitati de invatamant din Sectorul 1 au fost montate sisteme de alarmare anti-incendiu.
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO