Captură uriașă a Poliției de Frontieră. Valorează 1 milion de euro

Ultima actualizare: 22-08-2020 10:24

Ţigări de contrabandă, în valoare de un milion de euro, au fost găsite de poliţiştii de frontieră într-un container cu obiecte de mobilier, care a ajuns în Portul Constanţa Sud Agigea.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, pe data de 19 august, în Portul Constanţa Sud Agigea, a fost verificat un container, selectat în baza unei informaţii, de către poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Prevenirea şi Combaterea Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere.

Conform documentelor de transport, containerul trebuia să fie încărcat cu mobilier din material plastic, având ca provenienţă Emiratele Arabe Unite.

”La deschiderea containerului, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au constatat că în partea din faţă se aflau cutii care conţineau obiectele de mobilier menţionate în documente, iar restul containerului fiind încărcat cu cutii de carton ce conţineau ţigări de provenienţă Duty Free”, se arată în comunicat.

Containerul a fost transportat la sediul Gărzii de Coastă, unde autorităţile au făcut un inventar al acestuia. Astfel, au fost găsite 412.050 pachete cu ţigări, în valoare de 4.944.600 lei (aproximativ 1.021.600 euro). Ţigările au fost confiscate.

În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului din cadrul Curţii de Apel Constanţa, fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO