Pilotul elicopterului prabusit in judetul Sibiu a fost inmormantat cu onoruri militare. Mesajul sfasietor al fiicei sale

Ultima actualizare: 14-12-2014 01:00
Pilotul elicopterului prabusit in judetul Sibiu a ...
Capitanul-comandor Gabriel Titiana, pilotul elicop...

Capitanul-comandor Gabriel Titiana, pilotul elicopterului prabusit in judetul Sibiu, a fost inmormantat joi, cu onoruri militare.

Sute de colegi, apropiati, dar si oficialitati, au participat la ceremonia de ramas-bun. "Zbor lin!" i-a urat indurerata fiica sa de 20 de ani. La fel de trist este si in familiile altor 8 militari de elita ai aviatiei romane morti in urma acestui accident.

"Nu te-am impartit doar cu un frate, ci cu o patrie intreaga. Zbor lin!" a postat joi pe Facebook, sfasiata de durere, fiica pilotului in varsta de 20 de ani. Comandorul mai avea acasa un baiat de 11 ani care viseaza sa devina fotbalist. Tatal sau l-a sprijinit mereu si i-a fost un adevarat model. In viata profesionala era comandant de patrula la Baza 71 Aeriana si avea la activ 1.300 de ore de zbor.

"Am pierdut nu numai un om de exceptie, aceasta fiindca dincolo de pasiunea pe care o avea pentru zbor, portretul pilotului militarului Gabriel Titiana, asa cum va ramane in amintirea noastra, inseamna mai mult", a povestit un coleg.

Slujba a fost oficiata de Mitropolitul Clujului. Zeci de colegi de la Baza Aeriana din Campia Turzii si trimisi ai Ministerului Apararii Nationale le-au fost alaturi sotiei si celor doi copii in aceasta incercare cumplita.

"Un om distractiv, vesel. Nu l-am vazut niciodata sa fie foarte trist, era foarte familist si isi iubea foarte mult familia", a marturisit o prietena de familie.

Pe 21 noiembrie, Gabriel Titiana se afla la mansa elicopterului IAR-330 Puma, care s-a prabusit in judetul Sibiu. Opt camarazi de-ai lui au murit pe loc. In urma accidentului aviatic, comandorul a suferit arsuri si a trecut prin trei transplanturi de piele. In plus, avea si o suferinta la rinichi si facea dializa.

Organismul sau slabit a cedat, in ciuda eforturilor facute de medici. In ceea ce priveste ancheta accidentului aviatic, procurorii militari nu au ajuns, deocamdata, la nicio concluzie. Singurul supravietuitor este copilotul, in continuare internat in Capitala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO