CNSU: Bucureștiul nu intră în carantină. Se intensifică acțiunile de control

Ultima actualizare: 16-10-2021 12:05

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a respins, vineri seara, propunerea Institutului Național de Sănătate Publică pentru instituirea măsurii carantinei la „nivelul zonei metropolitane București”.

Însă a aprobat intensificarea acțiunilor de control privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 și aplicarea măsurilor prevăzute de cadrul normativ în vigoare.

O altă decizie luată în cadrul comitetului este "analizarea de către Grupul de Suport Tehnico - Științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României a situației epidemiologice de la nivelul Municipiului București și județului Ilfov și propunerea de noi măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 pentru activitățile cu risc ridicat de răspândire a bolii".

Amintim că INSP a cerut carantină pentru București și Ilfov, unde incidența a trecut de 15 la mia de locuitori, dar premierul demis Florin Cîțu a respins categoric această posibilitate. 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO