Băsescu, după ce CAB a stabilit că a colaborat cu Securitatea: "Contest la ÎCCJ"

Ultima actualizare: 20-09-2019 19:49

Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii. Este verdictul dat vineri de Curtea de Apel Bucureşti, la cererea CNSAS.

Fostul preşedinte ar fi semnat două note informative în anii de studenţie, la Institutul de Marină, în care ar fi vorbit despre cetăţenii străini pe care i-a cunoscut pe litoral, dar şi despre colegii săi.

Băsescu se arătă surprins de verdict şi spune că va face recurs la Instanţa Supremă.

Traian Băsescu: "Nu mă așteptam la această decizie, mai ales că documentele folosite sunt de la contrainformaţii militare şi nu de la Securitate. E drept, eu nu am ştiu la 21 de ani că contrainformaţiile militare sunt Securitate. Este o surpriză, mai ales că discutăm de preşedintele care a condamnat comunismul, a deschis arhivele Securităţii. Pare a fi ceva oarecum ironic. Nu am decât să urmez calea legală şi să o contest la Înalta Curte."

Potrivit celor care îl acuză, Băsescu ar fi avut numele conspirativ ''Petrov''. Verdictul judecătorului de contencios administrativ vine în contextul în care fostul preşedinte a susţinut că trebuia să spună adevărul ca să nu rişte exmatricularea şi că nu ştia că, astfel, dă rapoarte Securităţii. Acum precizează că îşi asumă orice verdict, chiar dacă acesta reprezintă o lovitură de imagine pentru el.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO