Bărbat din Botoșani amendat de poliție pentru că a anunțat un furt: ”Data viitoare mă întorc cu spatele”

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
tanar Botoșani
Facebook.com

Un tânăr din Botoşani afirmă că a fost amendat de polițiști pentru că a anunțat un furt la 112, iar Poliţia confirmă motivul amenzii.

Petruţ Butuman a fost martorul unui furt din buzunare, pe care l-a anunțat la 112. Ulterior, a fost amendat pentru apel nejustificat la 112, relatează adevărul.ro.

 

Petruţ Butuman, un tânăr actor din Botoşani, susţine că a fost amendat de poliţişti după ce a dat dovadă de spirit civic. Mai precis acesta a fost sancţionat cu 500 de lei după ce a raportat un furt la 112. Poliţia confirmă amenda dar şi motivul de-a dreptul halucinant.

Petruţ Butuman spune că pe 10 septembrie, anul acesta, a fost martorul unui furt. Mai precis, a văzut la Zilele Oraşului care se desfăşoară în Centrul Istoric al Municipiului Botoşani, cum un botoşănean era buzunărit în plină stradă. Petruţ nu a stat pe gânduri şi a sunat imediat la 112. S-au prezentat trei echipaje de Poliţie, spune botoşăneanul. Până la venirea oamenilor legii, hoţul s-a făcut nevăzut. Petruţ Butuman, a fost legitimat şi spune că a povestit oamenilor legii tot ce văzuse.

”La zilele oraşului, în Centrul Vechi, se fura din buzunare. Am văzut cum cineva, în faţa mea, era furat din buzunare. Am sunat la 112 fiindcă nu am văzut poliţişti în zonă. Au trimis trei maşini. M-am dus la ei, m-am legitimat, le-am spus că eu am apelat 112. Mi-au luat actul de identitate. Le-am povestit tot ce s-a întâmplat, cum arată cel care fura, toată situaţia. ”, spune Petruţ Butuman.

Totodată Petruţ Butuman spune că oamenii legii i-au cerut să-i însoţească la secţie. Acesta a refuzat şi atunci a primit vestea că va primi un plic.

”Le-am spus că nu merg fiindcă le-am explicat deja despre ce este vorba. A zis bine, o să primeşti dumneata acasă un plic. Nu ştiam ce plic, şi pentru ce. Nu mi-au spus. Nu am semnat niciun proces verbal”, spune Petruţ Butuman.

În cele din urmă botoşăneanul a primit stupefiat vestea că a fost amendat cu 500 de lei. Poliţiştii confirmă amenda, dar şi motivul pentru care a primit amenda. ”Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional conform legii 61 per 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială a ordinii şi liniştii publice, respectiv pentru alarmarea organelor de menţinere a ordinii publice prin solicitarea intervenţiei la faţa locului fără motiv justificat şi întemeiat”, precizează Nicoleta Federciuc purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

În aceste condiţii, Petruţ Butuman spune că s-a lecuit de fapte bune. Mai precis acesta este decis să întoarcă spatele dacă va mai fi martorul unei infracţiuni. ”Dacă mai văd o infracţiune, mă întorc cu spatele şi plec. Nu o să mai am nicio reacţie, nici nu recunosc. Pentru că la asta m-au îndemnat ei, prin atitudinea lor”, precizează Butuman.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO