Băiețel de 2 ani, grav bolnav, răpus de gripă în București. Este a 5-a victimă în țară

Ultima actualizare: 27-01-2020 20:01

În timp ce toţii ochii sunt aţintiţi spre China, în ţară, un bărbat de 43 de ani, din Sibiu, nevaccinat, a fost răpus de gripă sezoniera. La fel s-a întâmplat şi în cazul unui băieţel de 2 ani, internat în spitalul ''Grigore Alexandrescu'' din Capitală.

În felul acesta, numărul deceselor, creşte la 5. În tot acest timp, autorităţile din Bucureşti au raportat peste 1000 de îmbolnăviri, în special în rândul celor mici.

Din această cauză, în 7 grădiniţe şi şcoli, cursurile au fost parţial suspendate. Alte două unităţi de învăţământ, au fost închise.

Sunt în total 5 decese în ţară, în acest sezon pre-epidemic. În Bucureşti, un copil de doi ani, cu test pozitiv pentru gripă tip B, care avea alte probleme de sănătate. Pacientul din Sibiu era obez şi fumător, dar l-a răpus infecţia cu gripa, nu altceva.

Decebal Todorița, purtător de cuvânt: "Practic, organele au cedat rând pe rând şi nu s-a putut face nimic pentru acest pacient."

În Bucureşti, şapte grădiniţe şi şcoli au întrerupt parţial orele, până miercuri inclusiv. Măsură a fost luată în clasele în care învăţătorii şi diriginţii au primit mesaje de la părinţi că îi ţin pe cei mici acasă, cu tratament pentru gripă.

Citește și Bărbatul din Sibiu răpus de gripă era nevaccinat. 7 grădiniţe şi şcoli, închise parțial în Capitală

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO