Avertismentul lui Cîțu: "Va urma o recesiune probabil mai mare decât cea din 2009"

Ultima actualizare: 22-09-2020 17:59
Florin Cîțu
Agerpres

Românii își vor pierde casele luate pe credit, vor urma falimente pe bandă rulantă și o recesiune mai mare decât cea din 2009, dacă intră în vigoare majorarea pensiilor cu 40% adoptată marți de Parlament, la cererea PSD, a declarat Florin Cîțu.

”Dacă legea criminală votată de PSD intră măcar o secundă în vigoare, toate agențiile de rating o să retrogradeze instantaneu România la categoria junk (nerecomandată investițiilor). Ce înseamnă această retrogradare imediată? Înseamnă un risc de a nu mai putea finanța deficitul bugetar decât la costuri exorbitante și dobânzi din nou foarte mari pentru toți românii, pentru populație și pentru firme. Va însemna falimente pe bandă rulantă, români care-și vor pierde casele luate pe credit, o inflație galopantă și o recesiune probabil mai mare decât cea din 2009. La fel a aruncat PSD țara în criză și în urmă cu 11 ani. Este un gest nu doar de un populism inconștient, este un gest absolut criminal. Este un act de agresiune la adresa stabilității economice pus la cale de o grupare infracțională, care știe că pierde controlul și dispare din viața politică. Nu-i vom lăsa și vom ataca la CCR”, a declarat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, pentru Economica.

Parlamentarii au decis, la propunerea PSD, abrogarea articolul potrivit căruia punctul de pensie se majora cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO