Autorul crimei pentru care Marcel Tundrea a facut inchisoare pe nedrept, condamnat la 22 de ani

Ultima actualizare: 07-10-2012 21:49
Marcel Tundrea

Autorul violului si crimei pentru care gorjeanul Marcel Tundrea a fost condamnat la 22 de ani de detentie, cazul constituind o premiera, intrucat dupa o eroare judiciara si interventia prescriptiei procurorii u reusit trimiterea in judecata a vinovatului.

Procurorii Parchetului instantei supreme l-au trimis in judecata pe barbatul care a comis faptele pentru care gorjeanul Marcel Tundrea a fost condamnat la 25 de ani de detentie, respectiv pentru violarea si uciderea, in anul 1992, a unei fete de 13 ani din Gorj.

In 14 martie 2011, dupa 19 ani, Gheorghe Avram a fost trimis in judecata pentru violarea fetei de 13 ani din satul gorjean Pojogeni si pentru omor calificat, de catre procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Tribunalul Gorj a decis, marti, condamnarea la 22 de ani de inchisoare a lui Avram, hotarare ce poate fi constestata.

In Romania, in mod oficial, primele teste ADN in cauze penale s-au efectuat dupa anul 2002, astfel incat la data pronuntarii hotararii in cazul tundrea, constatata ulterior ca fiind o eroare judiciara, instantele au fost in imposibilitatea de a administra aceasta proba, explica Parchetul ICCJ.

Tundrea a murit insa in 18 ianuarie 2007, cu cateva zile inainte de a implini 57 de ani.

Gheorghe Avram si Marcel Tundrea au fost pentru o perioada colegi de celula. Avram era condamnat pentru o alta crima, Tundrea declarand inainte de a muri, in ianuarie 2007, ca, in opinia sa, barbatul respectiv ar fi comis faptele pentru care el a facut inchisoare.

Tundrea argumenta prin faptul ca, dupa arestarea sa, in Pojogeni s-au produs inca doua crime care au ramas cu autor necunoscut, anterior avand loc alte doua crime in care anchetatorii nu l-au gasit pe faptas.

Seria crimelor de la inceputul anilor '90 s-a oprit la Pojogeni doar dupa ce Gheorghe Avram a fost arestat pentru uciderea unui paznic, el fiind suspectat de implicarea in cel putin una din cele patru crime cu autor necunoscut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO