Autoritățile pregătesc noi măsuri pentru a limita răspândirea COVID-19. Avertismentul lui Arafat

Ultima actualizare: 11-03-2020 08:04
coronavirus
Getty

Autorităţile pregătesc noi măsuri pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus, fiind convocată o nouă şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte cu premierul Ludovic Orban şi cu ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, pentru a evalua situaţia, potrivit News.ro.

Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă este programată, miercuri, la ora 9:00, urmând a fi propuse noi măsuri pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus.

Autorităţile trebuie să răspundă mai multor provocări, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, anunţând că trebuie luate măsuri pentru a fi pregătiţi în cazul în care se ajunge la scenariile 3 şi 4, respectiv la peste 2.000 de cazuri confirmate.

La rândul său, şedul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, marţi seară, că autorităţile iau în calcul restricţionarea mai drastică în ceea ce priveşte adunările cu un număr mare de persoane, prin scăderea numărului de participanţi, decizia urmând a se aplica tuturor instituţiilor sau contextelor, inclusiv Bisericii.

Este posibil să se ajungă la o rată de infectare foarte mare”, a spus Arafat, afirmând că estimările mondiale vorbesc despre 30 – 70%.

Măsurile luate deja în România au produs efecte – sociale şi economice – iar preşedintele Klaus Iohannis a convocat o întâlnire cu premierul Ludovic Orban şi cu ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, pentru a evalua situaţia.

”Este absolut necesar să ne coordonăm eforturile pentru combaterea efectelor infecţiei cu coronavirus. Doar prin luarea unor măsuri comune, care să contribuie la oprirea răspândirii virusului, vom reuşi să gestionăm eficient această criză. Şi numai împreună vom reuşi să prevenim efecte grave asupra economiilor europene. În acest sens şi pentru a discuta aceste chestiuni, am convocat deja pentru mâine (mieruri – n.r), la ora 11:00, o discuţie cu premierul şi ministrul finanţelor publice”, a afirmat preşedintele, marţi seară, la finalul unei videoconferinţe cu liderii europeni.

Întâlnirea preşedintelui cu premierul şi ministrul de Finanţe este programată la ora 11:00 şi se va desfăşura la Palatul Cotroceni.

De asemenea, de la ora 16:00, va avea loc prima reuniune a Grupului de Lucru Interinstituţional pentru evaluarea impactului economic, financiar şi bugetar asupra României, generat de efectele epidemiei COVID-19.

Grupul a fost înfiinţat, marţi seară, iar din el fac parte fac parte Ministerul Finanţelor, Ministerul Economiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii şi MAE.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO