Autoritățile, luate pe „nepregătite” de viscol. Probleme mari pe drumurile din toată țara


Ultimul update: Miercuri 04 Decembrie 2019 08:36
Data publicarii: Miercuri 04 Decembrie 2019 07:45
Categorie: Stiri actuale

Este iarnă deja în mare parte din ţară, după ce viscolul a suflat cu putere.

Drumurile din Alba, Braşov, Bistriţa-Năsăud, Suceava, dar şi din Mureş ori Harghita, au fost acoperite, pentru câteva ore de zăpadă, iar şoferii au întâmpinat probleme serioase.

Până şi maşinile de poliţie venite să descurce lucurile au rămas blocate.

În tot acest peisaj, într-o localitate din Bistriţa nişte muncitori s-au apucat să asfalteze chiar când ningea mai tare.

În Bistriţa, pe drumuri s-a format un strat gros de zăpadă care le-a dat mari bătăi de cap şoferilor. Cine să-i ajute însă?

Șofer: „Nu pot urca, în vârf sunt doi care sunt puşi de a latul drumului, în cealaltă parte e mai rău, plătim taxe degeaba."

Femeie: „Nu se poate, pentru că nimeni nu a curăţat drumul şi avem cauciucuri noi şi nu merge. Sunt atâtea sisteme se ştia când vine iarna şi uitaţi ce se întâmplă."

În final, au intervenit doi lucrători de la drumuri judeţene.

Probleme au avut şi cei de la poliţia rutieră.

Dacă unii şoferi s-au trezit cu maşina în şanţ, alţii au renunţat şi au făcut cale întoarsă.

Șofer: „Nu mai urcăm, coborâm înapoi, uitaţi ce e acolo. Asta-i România, i-a luat iar pe nepregătite.”

Pe Drumul Naţional 15, între localităţile Toplița şi Borsec, mai multe tiruri care aveau cauciucuri de vară au înaintat cu dificultate şi au încetinit mult circulaţia.

Pe Transfăgărășan, la cota 2000, stratul de zăpadă măsoară 25 de centimetri. Şoseaua nu va mai fi curăţată până la vară, iar circulaţia este oprită. Accesul în zonă înaltă a Munţilor Făgăraş este posibil doar cu telecabina.

În plină ninsoare, în localitatea Ardan din Bistriţa Năsăud, se asfalta de zor, deşi stratul de zăpadă avea 10 centimetri. Revoltaţi oamenii au filmat scenele halucinante.

Primarul a primit bani de la Guvern, a organizat licitaţia, iar lucrările au început în primăvară. Culmea, primul strat de asflat s-a turnat abia când ningea serios.

Ioan Timiş, primarul comunei: „I-am sunat pe cei cu asflatarea să stopăm dar deja trimiseseră betonul, era pe drum, ce era să facem cu ele? Dacă nu va ţine la primavera îl vom decoperta şi vom pune altul."

După temperaturile scăzute înregistrare pe timpul nopţii, pe străzile lăturalnice din staţiunile de pe Valea Prahovei s-a format polei. Din păcate drumarii au acţionat doar pe DN1.

A nins şi în Apuseni, iar pe Pârtia Vârtop administratorii au pornit tunurile de zăpadă. Cel mai probabil, peste câteva zile se va skia bine.

Meteorologii anunţa că scăpăm de ninsori dar vine un val de aer foarte rece care va dura până în prag de weekend.

Minimele vor ajunge la minus 15 grade. Şi în capitală, nopţile vor fi reci şi vom avea minus 6 grade.

FULLSCREEN
Autoritățile, luate pe „nepregătite” de viscol. Probleme mari pe drumurile din toată țara
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO