Atac armat in SUA: 14 persoane ucise. Doi suspecti au fost omorati de politie, iar un al treilea a fost retinut

×
Codul embed a fost copiat

Atac de amploare in California, unde mai multi suspecti au intrat intr-un centru pentru persoane cu dizabilitati si au inceput sa traga in oameni. Autoritatile au anuntat ca sunt 14 morti si 17 raniti.

Sumarul evenimentelor:
Politia sustine ca exista 3 suspecti. Acestia au reusit initial sa fuga de la locul atacului cu un SUV negru
► Doi suspecti au fost anihilati, iar cel de-al treilea a fost retinut
► 14 persoane au murit, iar alte 17 au fost ranite in urma atacului
Atacul armat a avut loc la Inland Regional Center, o organizatie non-profit pentru persoane cu dizabilitati
► Obama: "Avem acelasi model de atac armat in SUA care nu se mai intampla nicaieri in lumea asta"

Desfasurarea evenimentelor, livetext:

UPDATE 03:45 Conferinta de presa a politiei din San Bernandino. Autoritatile au precizat ca doi suspecti, un barbat si o femeie, au fost impuscati mortal. SUV-ul in care acestia s-au deplasat este verificat foarte atent, pentru ca in el s-ar putea afla explozibili.

Un al treilea suspect a fost retinut.

Citește și
colorado
Atac armat in Colorado. Un barbat a ucis 3 persoane si a ranit alte noua. S-a predat dupa un lung schimb de focuri cu politia
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Seful Politiei a mai precizat si ca nu se cunosc motivele atacului si ca nu este exclusa pentru moment varianta unui atac terorist.

UPDATE 02:50 Au fost adusi mai multi caini la fata locului, pentru a lua urma suspectului.

UPDATE 02:35 Fortele de ordine au inconjurat o biserica, in care s-ar ascunde cel de-al treilea suspect. Toate iesirile au fost blocate si se pregatesc sa intre in forta.

UPDATE 02:25 Anunt oficial al politiei: 2 suspecti au fost anihilati, iar acum toate eforturile se concentreaza pe cel de-al treilea presupus agresor.

UPDATE 02:20 Politia le-a cerut locuitorilor din San Bernandino sa nu iasa din casa si sa incuie toate usile.

UPDATE 02:15 Trupele speciale verifica fiecare casa din cartierul rezidential in care s-ar ascunde al treilea suspect.

UPDATE 02:10 In aceste momente, situatia se prezinta in felul urmator: un suspect a fost ucis, cel de-al doilea este pe bancheta unui SUV, inconjurat de trupele SWAT, iar cel de-al treilea se ascunde intr-un cartier rezidential.

UPDATE 02:07 Seful Politiei din San Bernandino a declarat ca atacul nu a vizat centrul pentru persoanele cu dizabilitati, ci o intalnire care avea loc in cadrul lui.

UPDATE 02:05 Politistii au chemat ajutoare si au cerut sa vina si un elicopter in zona, pentru a-l prinde pe cel de-al treilea suspect.

UPDATE 02:02 Un politist a fost ranit in schimbul de focuri cu suspectii. Medicii au precizat insa ca este in afara oricarui pericol.

UPDATE 02:00 Cel de-al treilea suspect al atacului armat se pare ca s-a baricadat intr-o biserica. Politistii au inconjurat zona si au evacuat localnicii.

UPDATE 01:45 Un suspect se afla pe bancheta din spate, cu o arma pe piept. Nu se misca, insa sunt luate toate masurile de precautie.

UPDATE 01:40 Fortele de ordine se pregatesc sa intervina. Au inconjurat masina cu blindate, iar echipa SWAT este pe pozitii.

UPDATE 01:25 Politistii au incercuit un SUV negru. Masina poarta urme de gloante si are doua usi deschise. Din primele informatii, se pare ca unul dintre suspecti a fost doborat de gloante.

Mai multe masini blindate au inconjurat SUV-ul. Politia confirma ca a avut loc un schimb de focuri. Exista un zvon ca si un politist ar fi fost ucis, dar se pare ca acesta este "in regula", potrivit autoritatilor.

UPDATE 01:15 Mai multe masini SUV de culoare neagra sunt urmarite in aceste momente de politisti, anunta Guardian, care precizeaza ca momentan nu se poate stii exact daca suspectii se afla intr-una dintre acestea.

UPDATE 01:10 Imaginile filmate la scurt timp dupa tragedie si publicate de AP arata proportiile macelului ce a avut loc in California.



UPDATE 00:50 Un cameraman al NBC4 a ajuns printre primii la fata locului, trimis acolo de sefii sai din redactie. "Am auzit ultimele impuscaturi", povesteste Alex Vasquez.

"Oamenii fugeau, unii aveau rani in spate, piept si brate. Am vazut o femeie grav ranita care si-a dat duhul in fata mea", a mai spus operatorul.

UPDATE 00:30 Politia din San Bernandino a cerut ajutorul localnicilor pentru identificarea atacatorilor si a pus la dispozitie un numar de telefon la care oricine detine informatii poate suna.

UPDATE 00:05 Un purtator de cuvant al FBI a declarat ca nu se cunoaste pana in acest moment daca este vorba de un atac terorist.

UPDATE 00:02 Suspectii nu au fost identificati pana in acest moment, a precizat seful Politiei din San Bernandino. Fortele de ordine scotocesc zona in cautarea victimelor sau suspectilor.

UPDATE 23:59 Jarrod Burguan, seful Politiei din San Bernandino, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca cel putin 14 persoane si-au pierdut viata, iar alte 14 au fost ranite.

"Stim pana acum ca trei persoane au intrat in cladire si au deschis focul. Primele cifre indica cel putin 14 morti si 14 raniti", a declarat oficialul american.

Atacatorii au venit pregatiti si cu intentii clare, a mai spus el. Acestia aveau "arme lungi" si nu pistoale.

UPDATE 23:45 Intr-un interviu acordat CBS News, Barack Obama a declarat ca sunt mult prea multe incidente armate pe teritoriul SUA.

"Avem acelasi model de atac armat in SUA care nu se mai intampla nicaieri in lumea asta", a declarat presedintele american.

UPDATE 23:30 Potrivit Los Angeles Times, atacatorii ar fi imbracati in haine asemanatoare uniformelor militare si ar purta cagule. Ei au fugit de la fata locului intr-un SUV negru, iar politia a trimis pe urmele lor inclusiv un elicopter care survoleaza deasupra arterelor principale.

UPDATE 23:15 Terry Pettit, tatal unei femei care se afla la centrul unde a avut loc atacul, a povestit ca a primit un mesaj de la fiica sa, chiar in momentul in care atacatorii au deschis focul. "Impuscaturi la mine, la birou. Sunt impuscati oameni. Sunt in birou si astept politia. Roaga-te pentru noi. M-am incuiat in birou", i-a scris tanara.

UPDATE 22:50 Surse oficiale au declarat pentru ABC News ca 12 persoane au fost ucise in urma atacului armat. Politia nu a confirmat insa aceasta informatie.

UPDATE 22:30 Autoritatile au intervenit si au inceput sa ii evacueze pe cei aflati in cladire. Oamenii au fost dusi peste strada, pe un teren de golf, unde primesc ingrijiri.

Un barbat a declarat pentru un post de televiziune local ca fiica sa i-a trimis un mesaj in momentul in care s-a petrecut tragedia: "Atac armat la mine la munca. Oameni impuscati. Suntem in birouri, asteptand politistii. Roaga-te pentru noi".

Un altul a declarat pentru CNN ca a primit un mesaj de la sotia sa, care lucra in cladire in acele momente: "Un barbat a intrat langa biroul ei si a inceput sa traga cu arma. Sotia mea a vazut oameni prabusiti la pamant. Tot ce a auzit a fost zgomotul impuscaturilor. Ea lucreaza la Inland Regional Centre. Lucreaza cu copii cu dizabilitati de invatare."

In cladire lucreaza mai bine de 600 de oameni.

Presedintele Barack Obama a fost informat despre eveniment, insa nu a dat inca nicio declaratie, iar Hillary Clinton si Donald Trump au comentat atacul pe Twitter.

UPDATE 22:00 Conform ultimelor informatii, atacul armat ar fi avut loc la Inland Regional Center, sediul unei asociatii medicale non-profit.

Cu o zi inainte de atacul armat, angajatii centrului au organizat o petrecere pentru persoanele cu dizabilitati si au postat un video pe contul de Twitter.

Politia a declarat ca exista "intre unu si trei suspecti". Potrivit martorilor, unul dintre atacatori care purta un echipament militar, inclusiv vesta anti-glont, a intrat intr-o sala de conferinte si a inceput sa traga in oameni.

"Pompierii din San Bernardino intervin in urma informatiilor potrivit carora s-au inregistrat 20 de victime in cursul unui atac armat", potrivit acestui mesaj postat de Twitter de contul pompierilor orasului. Politia din San Bernardino a confirmat, de asemenea pe Twitter, ca "o persoana inarmata este in plina actiune".

Politia le recomanda oamenilor sa stea cat mai departe de zona.

 

Articol recomandat de sport.ro
BREAKING NEWS El va fi antrenorul Barcelonei în sezonul următor!
BREAKING NEWS El va fi antrenorul Barcelonei în sezonul următor!
Citește și...
Reactia lui Obama dupa ultimul atac armat din SUA:
Reactia lui Obama dupa ultimul atac armat din SUA: "Este de ajuns". Cuvintele rostite de atacator in momentul arestarii

"Gata cu traficul de organe de bebelus", acestea sunt cuvintele spuse de catre Robert Lewis Dear in momentul arestarii, sambata, in SUA, dupa ce a deschis focul intr-o clinica de planificare familiala.

Atac armat in Colorado. Un barbat a ucis 3 persoane si a ranit alte noua. S-a predat dupa un lung schimb de focuri cu politia
Atac armat in Colorado. Un barbat a ucis 3 persoane si a ranit alte noua. S-a predat dupa un lung schimb de focuri cu politia

Scene terifiante au avut loc intr-un centru de planificare familiala din orasul american Colorado Springs, unde un barbat inarmat cu o pusca de vanatoare a omorat trei persoane. In urma atacului, alte noua persoane au fost ranite.

Atac armat intr-un parc din SUA. Doi barbati au inceput sa traga in multime, iar 16 persoane au fost ranite
Atac armat intr-un parc din SUA. Doi barbati au inceput sa traga in multime, iar 16 persoane au fost ranite

Cel putin 16 persoane au fost spitalizate dupa un incident armat petrecut pe un teren de joaca dintr-un parc la New Orleans (sud-estul SUA), a anuntat duminica un post local de televiziune citand politia, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Recomandări
VIDEO. Moment extrem de bizar, ”silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală
VIDEO. Moment extrem de bizar, ”silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, care a provocat furia familiei victimelor după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, a fost protagonista unui moment foarte bizar, miercuri.

Dmitro Kuleba: Era păcii în Europa s-a încheiat. Trebuie să-şi sporească apărarea
Dmitro Kuleba: Era păcii în Europa s-a încheiat. Trebuie să-şi sporească apărarea

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, salută pachetul de ajutor din partea SUA în valoare de 61 miliarde de dolari.

 

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.