Asistentă de la Sanador, audiată la Poliția Capitalei. Mama copilului mort: „Sunt necalificate”

31-10-2018 08:12

Este o nouă zi de audieri după ce un băieţel de nici 2 ani a murit la spitalul privat ''Sanador''.

La Poliţia Capitalei a dat miercuri explicaţii încă o asistentă care a participat la intervenţia chirurgicală. Femeia a stat de vorbă cu polițiștii aproape 2 ore. Ea a declarat că nu a observat nicio greșeală în timpul operației.

Este a treia asistentă audiată după decesul copilului. La ieșirea de la audieri nu a dorit să vorbească cu jurnaliștii, dar avocatul a spus că asistenta nu a observat faptul că Ștefan ar fi avut o stare de rău în timpul operației.

Joi o să fie audiate asistentele care l-au supravegheat după operație, în cele 8 ore critice care s-au scurs până la deces.

Marți, în fața polițiștilor au ajuns două asistente. "Nu era nimic în neregulă cu copilul" - a declarat una dintre ele.

Anchetatorii o vor chema și pe doctorița care l-a operat. În același caz face verificări și Colegiul Medicilor, dar președintele instituției spunea că ar putea ajunge la un rezultat în aproximativ un an.

După ce mama lui Ştefan şi medicul SMURD care l-a resuscitat pe copil au fost audiaţi acum câteva zile, a venit rândul asistentelor medicale de la Sanador să răspundă la întrebările anchetatorilor.

Cele două cadre medicale au participat la intervenţia chirurgicală suferită de Ştefan la spitalul Sanador. Asistentele le-au dat poliţiştilor detalii, pas cu pas, despre cum a decurs operaţia. În faţa camerelor de filmat au fost însă reţinute.

Laura Bălănescu, doctoriţa care l-a operat pe Ştefan, a declarat săptămâna trecută ca intervenția chirurgicală s-a desfăşurat fără evenimente majore.

Laura Bălănescu: "Nu am nicio explicaţie în momentul acesta ce s-ar fi putut întâmpla. Intervenția chirurgicală a evaluat fără evenimente majore."

Şi în prima reacţie oficială, reprezentanţii Sanador au spus că toate procedurile au fost respectate.

Părinţii lui Ştefan îşi amintesc însă că, după operaţie, asistentele acţionau haotic.

Andreea Duță, mama lui Ştefan: "Persoanele astea sunt atât de necalificate şi este înfiorător faptul că ele în continuare merg şi pun mâna pe copiii."

Nini Duță, tatăl: "Nu au fost în stare să îi pună un tub de oxigen, au căutat după un balon manual, l-au căutat prin nu ştiu ce dulap, stai să vedem unde este, stai să vedem cum îl punem."

Săptămâna trecută, Ordinul Asistenților Medicali din România a început o anchetă, cercetare ce a fost întreruptă acum, până la finalizarea celei penale. Abia atunci ar putea fi luate măsuri în rândul asistentelor, în caz că se constată că au greşit. Cât despre ancheta Colegiului Medicilor, date noi vor fi făcute publice doar la finalizarea cercetărilor, care ar putea să dureze şi un an.

Între timp, poliţiştii analizează toate probele video ridicate de la spitalul privat. Aceştia vor să refacă traseul din spital al tuturor cadrelor medicale care au interacţionat cu Ştefan de la intrarea în spital şi până la momentul constatării decesului.

În fata poliţiştilor va ajunge şi asistenta şefă de la spitalul Sanador. În curând va fi audiată şi doctoriţă care l-a operat pe băiat.


VIDEO PROTVPLUS.RO