Asistenta de la Giulesti s-a intors la serviciu, tot la maternitate

Dată publicare: 18-05-2011 22:10
Dată actualizare: 08-10-2012 16:26


Asistenta de la Giulesti, Florentina Carstea

Asistenta din sectia de nou-nascuti a Maternitatii Giulesti Florentina Carstea, acuzata in urma incendiului in care au murit mai multi nou-nascuti, a fost reangajata legal pe postul ei imediat ce i s-a terminat interdictia.

Anuntul a fost facut de catre directorul unitatii sanitare, profesorul Marcel Ovidiu Moisa.

"Conform Codului Muncii, asistenta beneficiaza de prezumtia de nevinovatie pana cand se va termina procesul. Eu sunt obligat conform legii sa o reangajez in acelsi post pe care l-a avut anterior", a declarat acesta pentru Mediafax.

Avocatul asistentei a explicat ca de la momentul deciziei definitive de eliberarea a acesteia, data in octombrie 2010 de Tribunalul Bucuresti, Cirstea nu a mai avut nicio interdictie.

Asistenta a fost arestata la cateva zile dupa incendiul din august 2010. Tribunalul Bucuresti a decis, in 21 octombrie 2010, eliberarea ei din arest. In total, femeia a petrecut 60 de zile in arest.

In cazul incendiului de la Maternitatea Giulesti, procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dispus, in 27 august, inceperea urmaririi penale si fata de Vasile Dima, seful Serviciului Tehnic de la unitatea sanitara, pe care il acuza de neglijenta in serviciu, care a avut consecinte deosebit de grave.

Procurorii l-au retinut pe Dima pentru 24 de ore, insa Judecatoria Sectorului 6 a decis ca acesta sa fie cercetat in libertate.

Judecatoria Sectorului 6 arata in motivarea deciziei de cercetare in libertate a sefului Serviciului Tehnic de la Maternitatea Giulesti,  ca acesta are o varsta inaintata si o stare precara de sanatate, iar neglijenta in serviciu a fost facuta din culpa si nu din intentie directa.

Totodata, procurorii au dispus si inceperea urmaririi penale fata de Spitalul "Panait Sarbu" - Maternitatea Giulesti.

Cinci bebelusi au murit si sase sunt raniti grav in urma incendiului produs in 16 august, in Sectia de Terapie Intensiva prematuri. Cei sase bebelusi raniti, printre care doua perechi de gemeni, sunt internati din 16 august la Spitalul "Grigore Alexandrescu". 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO